Ramslökspesto
Gör din egen pesto med ramslök. Ramslökspesto passar bra till grillad fisk, kött eller som dressing till sallad. Du gör ramslökspeston av pinjenötter, persilja olivolja och parmesan och smaksätter med citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002
Ingredienser
4 portioner
1 citron , finrivet skal
50 g pinjenötskärnor
ca 3 dl blad av ramslök skuret i bitar (ca 3 dl motsvarar ca 50 g)
1 kruka persilja
2 dl olivolja
1 1/2 dl riven ost (gärna parmesan eller Västerbottensost)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2359 KJ / 564 kCal
Fett58 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein9 g
Kommentarer
Kan peston frysas?
Monica
2024-05-06Hej Monica! Det går att frysa peston. Den kan dock bli lite vattnig och tappa lite av den gröna färgen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-07Så gott, det var ett toppenrecept.
Helene
2023-05-15Hur länge håller denna person i kylen? ☺️
Nina
2020-04-04Hej Nina! Peston håller i upp till ca 1 vecka i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att du gillar peston! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-06