Ramslökspesto

Gör din egen pesto med ramslök. Ramslökspesto passar bra till pasta, grillad fisk, kött eller som dressing till sallad. Du gör ramslökspeston av pinjenötter, persilja olivolja och parmesan och smaksätter med citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2002

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2359 KJ / 564 kCal
Fett58 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein9 g
Kommentarer
5 stKan peston frysas?
Monica
Hej Monica! Det går att frysa peston. Den kan dock bli lite vattnig och tappa lite av den gröna färgen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Så gott, det var ett toppenrecept.
Helene
Hur länge håller denna person i kylen? ☺️
Nina
Hej Nina! Peston håller i upp till ca 1 vecka i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att du gillar peston! Hälsningar Elina
ICA-köket
Gjort receptet flera gånger och det blir lika gott varje gång. Det är dock alldeles för mycket olivolja i receptet. Till 4 dl ramslök räcker det med 1 dl olja, annars blir den alldeles för rinnig. Det är också svårt att mixa de torra valnötterna med ramslöken, det blir för torrt...... bladen fastnar i mixern. Jag har därför mixat med oljan och då fastnar inte bladen i mixern. Eller är det kanske min mixer som är dålig?
Susanna
Supergott, lättgjort, fullt med hälsosamma fetter och vitaminer.
Susanna