Avokadopesto

5
0
Avokadopesto

Pesto på ett nytt sätt! Avokado, citron, basilika, vitlök, mandel och parmesan mixas till en slät pesto. Perfekt att servera på snittar, till bröd, tillsammans med sallad eller en god pastarätt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Avokadopesto

Ingredienser

ca 3 dl
1 avokado
2 msk färskpressad citronjuice
1 kruka basilika
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl mandel
1 dl riven parmesan
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl kallt vatten

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1350 KJ / 323 kCal
Fett 30 g
Salt 1.52 g
Kolhydrater 4 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden