Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Avokadopesto

Pesto på ett nytt sätt! Avokado, citron, basilika, vitlök, mandel och parmesan mixas till en slät pesto. Perfekt att servera på snittar, till bröd, tillsammans med sallad eller en god pastarätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mixa avokadon med övriga ingredienser till en pesto.

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 avokado
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 kruka basilika
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 dl mandel
  • 1 dl riven parmesanost
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1/2 dl kallt vatten
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1350 kJ / 323 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer