Bild laddas
Musikfesten

3 personlighetstyper som tacklar musikfesten

Inför årets stora musikfest kan man utröna vissa personligheter. Det finns de som går upp i varv månader innan festen drar igång, De som lite avmätt sitter på sidan av och glor fast de kanske inte riktigt bryr sig, och sedan har vi den totalt uttråkade som surar bakom gardinen och vägrar befatta sig med musik.
Blir du akut sugen på snacks så fort du hör musikfesten så hittar du alla snacksrecept här!

Vem är du under musikfesten?

Nu när hela Sverige dyker in i musikfestligheter så kan man urskilja olika personlighetstyper. Här listar vi tre stycken som utmärker sig under perioden för musikfesten.

Den superexalterade

Är du personen som har glitter i blodet och dansar fram genom livet lika graciöst som en gasell på savannen? Det här är personen som i månader har scannat igenom recept för att hitta de perfekta snacksen som hen kan trycka in i sitt vidöppna gap medan hen skrålar så att morotschipsen flyger över hela rummet samt i ansiktet på gästerna runtomkring. Här har vi också personen som har tryckt upp plakat som hen varsamt har prytt med diverse strass och hejarop och som denne också sitter och flaxar med under hela kvällen,  och givetvis skiter hen fullständigt i att plakaten skymmer sikten för resten av åskådarna.

Den som hänger med

Här har vi personen som personfierar "att kämpa på". Ofta har den här människan en superexalterad i sin närhet och därav tvungen att ställa upp på diverse upptåg när det kommer till musikfesten. Den här personen är himla snäll och låter den superpeppade klä hen i paljettiga kläder och boa. Inuti växer ett stort mörker men den här personen biter ihop och gör det för husfriden. När den stora musikfesten väl sätter igång ser den här personen sin räddning i allt gott som den exalterade har duktat fram. Färgglada popcorn, friterade tortillas, potatischips med cheddarkräm och massa annat gott. Gränsen drar du dock när din hängivna musikfesten-vän vill att du ska dansa styrdans över hela vardagsrummet samtidigt som ni i gemensam trupp ska fyra av en konfettiraket rätt i ansiktet på de andra gästerna samt på tvn.

Den uttråkade

Här är personen som år efter år blir nedpressad i soffan bredvid ett gäng som redan i introt har gastat sig hesa. Den här personen tycker att det här med att sitta i grupp tillsammans och skråla är överskattat. Helst hade hen velat låsa in sig i ett rum och med avmätt intresse följa musikfesten på håll. Men nu är det som det är. Inte sällan händer det att den uttråkade sträcker sig efter ett chips med lite tomatsalsa men hinner knappt föra det till munnen innan hen blir uppryckt av en exalterad för att i synk dansa till den vinnartippade låten. Det är en mörk tid för denna person.

Snacks som passar för att äta med händerna samtidigt som man stirrar på TVn

Tomatsalsa

34
4
Med detta smarriga recept på tomatsalsa så kan du göra din helt egna salsa på bara några minuter! Rör ihop ingredienserna till din heta salsa med lite syrlig ton och duka fram den tillsammans med till exempel nachochips eller kött.
Tomatsalsa

Smaksatta popcorn

10
1
Smaksatta och färgglada popcorn fixas galant med dessa recept. Välj en eller flera olika färger och smaksättningar till de smaksatta popcornen som kommer göra succé på snacksbordet.
Smaksatta popcorn

Pizzapannkaka med salami och mozzarella

10
2
Gör pizzapannkaka där det förenas två favoriter, pizza och ugnspannkaka i samma rätt. Pizzapannkakan görs i långpanna och toppas med klassiska pizzasmaker som oregano, tomat och salami. En ny favorit är klar att servera.
Pizzapannkaka med salami och mozzarella

Färgglada rotfruktschips

11
6
Ett nyttigt och färggrant alternativ till chips får du genom dessa färgglada chips, gjorda på morötter, rödbetor och palsternacka. Det tar lite tid och kräver passning, men det blir en given succé för både vuxna och barn.
Färgglada rotfruktschips

Morotschips

3
1
Morotschips är perfekt alternativ för dig som tröttnat på potatischips. När du dessutom gör chipsen av morötter själv blir de extra goda. Krydda gärna chipsen med spiskummin eller chiliflakes.
Morotschips

Potatischips med cheddarkräm och jalapeño

13
4
Ta vanliga potatischips och på dem ringlar du ostkräm med cheddarost och jalapeños som en god variant på dipp. Toppa med rödlök och gräslök för extra smak.
Potatischips med cheddarkräm och jalapeño
Bild laddas

Var med och tävla i Musikjakten!

Är du bäst i kompisgänget eller familjen på musik- och matkunskap? Nu har du chansen att bevisa det. 
 
Musikjakten är ett quiz som du deltar i digitalt. Tävlingen pågår mellan 1 februari och 13 mars och varje vecka får du möjligheten att besvara fem nya frågor och vinna festliga priser. Är du dessutom Stammis och riktigt vass på quizfrågor har du, fram till den 6 mars, chansen att vinna biljetter till finalen i Melodifestivalen 2022. 
 
Utmana din familj och kompisar och visa vem som har bäst koll.

Startar 31 januari
Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Bild laddas
Ett gott nytt år!

Nyårsdesserter - topplista!

Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Bild laddas
Gott till kräftskivan!

Våra bästa tillbehör till kräftor

Här tipsar vi om våra bästa tillbehör till kräftor som förgyller det röda kräftkalaset!
Bild laddas
6 juni

Fira nationaldagen med en smarrig och nyttig meny

Hissa flaggan, duka bordet och fira Sveriges nationaldag med hälsosam och supergod mat!
Bild laddas
Hälsosamt nyår!

Nyttig nyårsmeny

Imponera på gästerna med denna nyttiga och lyxiga nyårsmeny!
Bild laddas
Kräftskick!

Så skalar och äter du kräftor på bästa sätt

Följ vår steg-för-steg guide och bli ett proffs på att skala och äta kräftor.
Bild laddas
Så lyckas du!

Tillaga den perfekta lammsteken

Lisa Lemke guidar dig i hur du tillagar perfekta lammsteken och ger de bästa tipsen.
Bild laddas
Rätt sås till grillen!

Enkla grillsåser

Vi har listat 10 enkla recept på grillsåser, perfekt till varma sommarkvällar!
Bild laddas
Fina fisken!

5 finfina fiskrecept

Våga bjud gästerna på tjusiga fiskrätter på finmiddagen. Här är 5 fiskrecept som gör succé
Bild laddas