Fest på ditt sätt

3 personlighetstyper som tacklar musikfesten

Inför årets stora musikfest kan man utröna vissa personligheter. Det finns de som går upp i varv månader innan festen drar igång, De som lite avmätt sitter på sidan av och glor fast de kanske inte riktigt bryr sig, och sedan har vi den totalt uttråkade som surar bakom gardinen och vägrar befatta sig med musik.
Blir du akut sugen på snacks så fort du hör musikfesten så hittar du alla snacksrecept här!

Vem är du under musikfesten?

Nu när hela Sverige dyker in i musikfestligheter så kan man urskilja olika personlighetstyper. Här listar vi tre stycken som utmärker sig under perioden för musikfesten.

Den superexalterade

Är du personen som har glitter i blodet och dansar fram genom livet lika graciöst som en gasell på savannen? Det här är personen som i månader har scannat igenom recept för att hitta den perfekta plockmaten som hen kan trycka in i sitt vidöppna gap medan hen skrålar så att pommes fritsen flyger över hela rummet samt i ansiktet på gästerna runtomkring. Här har vi också personen som har tryckt upp plakat som hen varsamt har prytt med diverse strass och hejarop och som denne också sitter och flaxar med under hela kvällen,  och givetvis skiter hen fullständigt i att plakaten skymmer sikten för resten av åskådarna.

Den som hänger med

Här har vi personen som personfierar "att kämpa på". Ofta har den här människan en superexalterad i sin närhet och därav tvungen att ställa upp på diverse upptåg när det kommer till musikfesten. Den här personen är himla snäll och låter den superpeppade klä hen i paljettiga kläder och boa. Inuti växer ett stort mörker men den här personen biter ihop och gör det för husfriden. När den stora musikfesten väl sätter igång ser den här personen sin räddning i allt gott som den exalterade har duktat fram. Färgglada popcorn, friterade tortillas, potatischips med cheddarkräm och massa annat gott. Gränsen drar du dock när din hängivna musikfesten-vän vill att du ska dansa styrdans över hela vardagsrummet samtidigt som ni i gemensam trupp ska fyra av en konfettiraket rätt i ansiktet på de andra gästerna samt på tvn.

Den uttråkade

Här är personen som år efter år blir nedpressad i soffan bredvid ett gäng som redan i introt har gastat sig hesa. Den här personen tycker att det här med att sitta i grupp tillsammans och skråla är överskattat. Helst hade hen velat låsa in sig i ett rum och med avmätt intresse följa musikfesten på håll. Men nu är det som det är. Inte sällan händer det att den uttråkade sträcker sig efter en vårrulle men hinner knappt föra den till munnen innan hen blir uppryckt av en exalterad för att i synk dansa till den vinnartippade låten. Det är en mörk tid för denna person.

Snacks som passar för att äta med händerna samtidigt som man stirrar på TVn

Tacopiroger

Tacopiroger

Betyg 3.1 av 5.
230 personer har röstat
Receptet har 20 kommentarer.

Tacopiroger är väl ändå en favorit för både stora och små. Till tacopirogerna använder du pizzadeg med medföljande tomatsås för enklaste tillagningen. Fyll pirogerna med färs, kryddad med tacokrydda och morötter. Dippa gärna pirogerna med tacosmak i gräddfil vid bordet.

Tacopiroger
Dirty fries med ostsås

Dirty fries med ostsås

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer.

Dirty fries är verkligen pommes frites med extra allt. Toppa pommesen med ostsås gjord av klassisk cheddarost, lök och jalapeño, så blir dina dirty fries en succé. De är perfekta att njuta av till fredagsmyset eller kanske som tillbehör till hamburgare.

Dirty fries med ostsås
Nachos de luxe

Nachos de luxe

Betyg 3.1 av 5.
53 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer.

Ta ditt fredagmys till en ny nivå med tomat- och mangosalsa, tacokryddad färs och milda pimiento de padron. Täck färsen med nachochips och ost. Njut med salsa och smetana. Lättlagat och fredagslyxigt.

Nachos de luxe
Vegetariska vårrullar

Vegetariska vårrullar

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer.

Försvinnande goda vårrullar i ugn som du gör av filodeg. De vegetariska vårrullarna innehåller en smakrik fyllning av morötter, svamp och vitkål. Allt kryddat med ingefära och chili. Dippa gärna vårrullarna i sweet chilisås eller japansk soja vid servering. Vårrullarna går också bra att göra i en airfryer.

Vegetariska vårrullar
Tomatsalsa

Tomatsalsa

Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer.

Med detta smarriga recept på tomatsalsa så kan du göra din helt egna salsa på bara några minuter! Rör ihop ingredienserna till din heta salsa med lite syrlig ton och duka fram den tillsammans med till exempel nachochips eller kött.

Tomatsalsa
Smaksatta popcorn

Smaksatta popcorn

Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer.

Smaksatta och färgglada popcorn fixas galant med dessa recept. Välj en eller flera olika färger och smaksättningar till de smaksatta popcornen som kommer göra succé på snacksbordet.

Smaksatta popcorn
Färgglada rotfruktschips

Färgglada rotfruktschips

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer.

Ett nyttigt och färggrant alternativ till chips får du genom dessa färgglada chips, gjorda på morötter, rödbetor och palsternacka. Det tar lite tid och kräver passning, men det blir en given succé för både vuxna och barn.

Färgglada rotfruktschips
Morotschips

Morotschips

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer.

Morotschips är perfekt alternativ för dig som tröttnat på potatischips. När du dessutom gör chipsen av morötter själv blir de extra goda. Krydda gärna chipsen med spiskummin eller chiliflakes.

Morotschips

Artiklar (1531)

Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.

Festligt!

Lyxig räkpasta

En riktigt god och lyxig räkpasta är både enkel att laga och poppis att servera. Den perfekta bjudmaten! Här har vi samlat våra bästa recept - vad sägs om räkpasta med saffran eller en krämig variant med parmesan?

Hälsosamt nyår!

Nyttig nyårsmeny

Imponera på gästerna med denna nyttiga och lyxiga nyårsmeny!

Somrigt!

Sommarbuffé

Här tipsar vi om recept som passar sommarens alla fester!