Färgglada rotfruktschips
Ett nyttigt och färggrant alternativ till chips får du genom dessa färgglada chips, gjorda på morötter, rödbetor och palsternacka. Det tar lite tid och kräver passning, men det blir en given succé för både vuxna och barn.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
1 sats
2 morötter
2 rödbetor (gärna polkabetor)
2 palsternackor
1 msk olja
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi1415 KJ / 339 kCal
Fett14 g
Salt4 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergott och enkelt recept! Jag blandade i lite bordssalt medan jag blandade dem med olja och det gav en jämnare fördelning av saltet, tycker jag.
Sara
2022-08-09Måste de ätas direkt?
Sofie
2020-02-12Hej Sofie! Nej de går att spara och äta vid ett senare tillfälle, bara de förvaras torrt och luftigt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-14Äter inte chips i vanligt fall, men den här kommer jag definit att testa !
Carin
2017-03-06