Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tacopiroger

Dessa tacopiroger är en favorit för både stora och små! Pirogerna fylls med stekt nötfärs, tacokrydda, tomatsås och rivna morötter för att sedan vikas ihop, penslas med uppvispat ägg och gräddas i ugn. Servera de gyllenbruna tacopirogerna med svalkande gräddfil och krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna några minuter. Rör ner tacokryddan och tomatsåsen och låt det koka upp.  Dra av stekpannan från värmen och låt färsen svalna något.
  3. Skala och riv morötterna fint. Vänd ner dem i färsen.
  4. Rulla ut degen och skär den i 8 lika stora fyrkanter. Fördela fyllningen på degen. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop dem till trekanter.
  5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resten av ägget.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Servera pirogerna med gräddfil och sallad.

För alla

Läs nog ingrediensförteckningen på kryddmixen och pizzakitet. Rätten innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.

Ingredienser

  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 påse taco kryddmix
  • 1 förpackning (600 g) kylt pizzakit (inklusive tomatsås)
  • 2 morötter
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2836 kJ / 676 kCal