Tacopiroger
Tacopiroger är väl ändå en favorit för både stora och små. Till tacopirogerna använder du pizzadeg med medföljande tomatsås för enklaste tillagningen. Fyll pirogerna med färs, kryddad med tacokrydda och morötter. Dippa gärna pirogerna med tacosmak i gräddfil vid bordet.
Ingredienser
16 st
500 g nötfärs
1 tsk olja
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
2 förp pizzakit inkl tomatsås (à 600 g)
2 morötter
1 ägg
2 msk torkad oregano
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Energi518 KJ / 124 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein8 g
Kommentarer
Barnen tyckte det var gott och vi serverade med en liten sallad till. Säger som dom andra så skär degen i 6 rutor. Ni som haft svårt med degen så är det viktigt att den kommer direkt från kylskåpet. Ju varmare den blir desto mer svår jobbad blir den. Vi bredde på Philadelphia på degen först, la sen en ostbädd och sedan köttfärsen. Tips- Tacofärsen med tomatsåsen gjorde vi redan dagen innan och la på direkt från kylen, lättare att hålla färsen på plats på degen.
Izabella
2024-06-16Vilken tur att man får välja. Själv stänger jag av både teven och mobilen, tar fram en bra bok, Steker gammalt äggdoppat bröd i smör, gör en kanna med chokladmjölk på riktig kakao och har en trevlig kväll med min bok i soffan !!
Eva
2024-03-04Gott och enkelt! Delade varje platta i 6 istället för 8, så var det enklare att få fyrkanter å fylla. Och räcker gott med 400g köttfärs. Som flera har noterat. Eventuellt ta i lite majs nästa gång? För dessa har gjorts förr, och kommer göras igen. Gott! Serverades med lite god sallad till...
Katrine
2024-01-21