Potatischips med cheddarkräm och jalapeño
Ta vanliga potatischips och på dem ringlar du ostkräm med cheddarost och jalapeños som en god variant på dipp. Toppa med rödlök och gräslök för extra smak.
Ingredienser
4 portioner
275 g saltade potatischips
1 rödlök
1/2 kruka gräslök
Cheddarkräm
2 msk inlagda jalapeños
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
salt
svartpeppar
150 g riven cheddarost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2612 KJ / 624 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein14 g
Kommentarer
Såsen blev för stark för mig med jalapenos, så jag petade bort dem. Annars jättegod sås både till chips, pommes och hamburgare. Jag gillar inte när chips eller pommes blir mjuka, så jag dippar istället.
Ann
2023-02-26Gott men lite för geggigt…..
Christina
2022-02-21Jättegott, men chipsen som fick cheddarkrämen på sig blev tyvärr soggiga och mjuka så fick kasta en del. Det kan dock bero på att jag hoftade med måtten, får göra ett nytt försök med noggrannare mått
Hanna
2022-02-19