Vegetariska vårrullar

Försvinnande goda vårrullar i ugn som du gör av filodeg. De vegetariska vårrullarna innehåller en smakrik fyllning av morötter, svamp och vitkål. Allt kryddat med ingefära och chili. Dippa gärna vårrullarna i sweet chilisås eller japansk soja vid servering. Vårrullarna går också bra att göra i en airfryer.

Ingredienser
8 vårrullar
Fyllning
2 morötter (à ca 90 g)
2 vitlöksklyftor
6 champinjoner
1 klyfta vitkål (à ca 300 g)
3 msk rapsolja
2 tsk torkad malen ingefära
1 tsk chilipulver
1 dl rostad lök
salt
svartpeppar
Vetemjölslim
1 msk vetemjöl
1 msk vatten
6 filodegsplattor
3 msk rapsolja
Till servering
sweet chilisås
japansk soja
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Näringsvärdet är beräknat per vårrulle och utan serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Det går också bra att fritera vårrullarna i 170-180˚C varm olja i 2-3 minuter eller tillaga dem i en airfryer.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi929 KJ / 222 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater22 g
Protein3 g
Kommentarer
Receptet lät mycket gott! Funderar över temp o tid i airfryern?
Charlotta
2023-02-17Kan man förbereda några dagar innan och frysa in?
Maria
2023-01-20