Tomatsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tomatsalsa

Med detta smarriga recept på tomatsalsa så kan du göra din helt egna salsa på bara några minuter! Rör ihop ingredienserna till din heta salsa med lite syrlig ton och duka fram den tillsammans med till exempel nachochips eller kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär tomaterna i bitar. Skölj, dela, kärna ur och skär chilifrukterna i bitar.
  2. Lägg tillsammans med övriga ingredienser i en mixer och kör på hög hastighet tills allt blir finfördelat. Kan med fördel göras dagen innan den ska ätas.

Tips

Den här tomatsalsan är läcker till det mesta men är kanske allra godast att dippa nachos i och till chiliköttet. (se recept Chilibiff)

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 tomater
  • 2 röda chilifrukter t ex spansk peppar
  • 1 msk färsk oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk pressad limejuice
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk färskstött svartpeppar
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk chilipulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 60 kJ / 10 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden