Alla som gillar smörgåstårta upp med en hand! Smörgåstårtan består av flera lager av bröd som fylls med olika fyllningar och toppas med dekorationer och garnering. Här tipsar vi om hur du ska pimpa din smörgåstårta.
Här hittar du alla våra recept på
smörgåstårta.
När det kommer till att dekorera en smörgåstårta finns det många olika saker som man kan använda sig av. Egentligen är det bara din fantasi som sätter begräsningarna. Här är några vanliga dekorationer som kan användas för att göra smörgåstårtan lite extra fin.
Skivade grönsaker som gurka, paprika, tomat, morot, rädisa och sallad ger smörgåstårtan fin färg och krisp!
Om du känner för att lyxa till din smörgåstårta så är räkor, kräftor, musslor eller kaviar vägen att gå. Vinnande koncept varenda gång!
Nu kanske ni tycker att vi säger något väldigt självklart men ost är en vanlig topping till smörgåstårtor, fungerar som riven eller rullade skivor och det blir oerhört gott.
Skivade ägg kan användas som garnering på smörgåstårtor. Det ger inte bara en fin färgklick utan också en extra proteinkälla.
Här kan smaken dela sig en aning. Vissa älskar frukt i mat medan andra skyr det som pesten. Hur som helst så kan exempelvis vindruvor, kiwi och apelsin användas som dekoration på smörgåstårtan. Det ger en frisk och fräsch touch.
Jaaa varför inte? Nötter blir himla gott på smörgåstårtan samt löfte om hög krispighet.
Använd en sprits för att spritsa ut fyllningen på smörgåstårtan för en extra fin presentation.
Dekorera smörgåstårtan med färska örter som persilja, basilika, eller hackad gräslök för att ge extra smak och färg.
Pryd din smörgåstårta med en massa små flaggor. Varför? För att det ser himla festligt ut!