Lunchsmoothie - recept
Lunch i flytande form
Lunch i flytande form - färgglada, mättande och fullproppade med nyttigheter.
Missa inte!
Följ med på en smakresa till Indien och Bangladesh med färgstarka, kryddiga och smakrika rätter. Här har vi samlat våra absolut godaste recept på indisk och bengalisk mat, som tikka masala, chicken korma och butter halloumi.
Tips: Här hittar du alla våra recept på indisk mat!

Den här kyckling tikka masala är en snabblagad indisk vardagsfavorit. Grytan görs med kyckling, lök och tomater. Använd färdig matlagningssås för bästa smaken och servera gärna med både koriander och naanbröd.

Naan är ett mjukt och luftigt indiskt bröd som passar perfekt till currygryta, med en god chutney eller bara en klick smör. Prova baka naanbröd! Stek dina naanbröd i stekpanna i olja på hög värme i några minuter per sida. Servera dem varma och nygräddade. Smaksätt med vitlökssmör eller fyll med ost för extra goda bröd.

Smakrik vego tikka masala som görs med linser, kikärtor och blomkål. Koka riset med gurkmeja för härligt gul färg. Yoghurten ger en lätt syrlighet som balanserar perfekt mot den kryddiga grytan.

Variant av den klassiska butter chicken där kycklingen byts ut mot halloumi. Du får en härlig vegogryta och de indiska smakerna kommer från den färdiga matlagsningssåsen. För extra krisp tillsätt sojabönor precis innan servering. Servera grytan med ris och gärna koriander och naanbröd.

Fräsch, välsmakande och snabblagad kycklinggryta med indiska toner. Med färdig korma matlagningssås går rätten snabbt att laga. Krydda med apelsinsaft och mango chutney. Servera grytan med ris, mango, gurka och salta jordnötter.

Härlig vegogryta med smaker som får tankarna att resa till Indien. Tandoorikryddad matlagningssås används och då blir grytan snabb att laga. Halloumi och kikärtor är också med i grytan och den passar perfekt att servera med nötter, naanbröd och yoghurt.

Chicken korma får den härliga indiska känslan när du använder färdig matlagningssås som redan är både gräddig, med kokossmak och de rätta kryddorna. Servera grytan som görs med kyckling med ris, koriander och gärna mandel och yoghurt.
Att ha ett bra utbud av kryddor hemma är knepet för att lyckas med indisk matlagning.
Visste du att Masala betyder blandning? Ordet masala används om en mängd olika kryddblandningar som till exempel garam masala och tandoorimasala. Att hitta sin egen favoritblandning och skapa middagar där rätternas kryddning bryter fint mot varandra, är en indisk kocks stolthet.
Gör din egen garam masala med t ex: spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, kanel, kardemumma och kryddnejlika.
Lunch i flytande form
Lunch i flytande form - färgglada, mättande och fullproppade med nyttigheter.
Upptäck nåt nytt!
Här är rotfrukter du kanske inte provat förr och tips på hur du kan tillaga dem.
Matskola
Lär dig mer om hjortens olika delar, få tips på tillagning och härliga hjortrecept.
Historielektion!
Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
Dags för pizza! Här har vi listat sju olika goda sätt att göra pizza på.
Matskola
Gör egen pesto! Perfekt när du vill äta pasta pesto.
Klassisk dessert på nytt sätt!
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Inspiration
Alla älskar pasta! Men hur gör man den fulländade pastamåltiden?
Lager på lager av smarriga pannkakor!