Tandoori chicken
Tandoori chicken är en en indisk klassiker där kyckling marineras i yoghurt och massa härliga kryddor som bland annat garam masala, gurkmeja och paprikapulver. Toppa med skivad rödlök och koriander och servera med ris och gurkraita.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor (4 st motsvarar ca 1 kg)
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 msk grillkrydda
1 krm vitpeppar
1 tsk tandoorikrydda
1 finhackad grön chili
1 msk rapsolja
2 dl naturell yoghurt (3%)
1 tsk salt
Till servering
koriander
skivad rödlök
kokt ris
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Byt 1 grön chili mot 3 små piripiri (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott! lät kycklingen marinera i några timmar istället, för jag hade möjligheten. Det gjorde inte ont kan jag säga och gurkraitan vart bara pricken över i.
Fia
2023-03-18Vad har tandoorikrydda och grillkrydda att göra i detta recept? Det låter väldigt konstigt, eftersom kryddorna specifierade är Tandoori kryddmix tillsammans med yoghurt blir marinaden.
Inger
2021-11-06Så fantastiskt gott! Jag hade inte yoghurt hemma men tog vanlig filmjölk 3 % till marinaden och det fungerade alldeles utmärkt. Johanna
Johanna
2021-10-26