Tandoori chicken

Tandoori chicken är en en indisk klassiker där kyckling marineras i yoghurt och massa härliga kryddor som bland annat garam masala, gurkmeja och paprikapulver. Toppa med skivad rödlök och koriander och servera med ris och gurkraita.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4 portioner
4 kycklingklubbor (4 st motsvarar ca 1 kg)
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk finriven ingefära
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1 msk grillkrydda
1 krm vitpeppar
1 tsk tandoorikrydda
1 finhackad grön chili
1 msk rapsolja
2 dl naturell yoghurt (3%)
1 tsk salt
Till servering
koriander
skivad rödlök
kokt ris
Gör så här
00:40:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alltså så besviken färgen är inte i närheten av er bild!! Helt gul…
Helen
2025-01-17Ingen sås till?
Tony
2024-09-19Hej Tony! Vi tipsar om gurkraita till detta. Länk finns längst ner i beredningstexten! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-20Jag har lagat det här receptet några gånger nu och är väldigt nöjd varje gång. Men rött till färgen blir det inte. Min blir alltid gul som gurkmejan.
Andreas
2024-09-01