Tiramisu i glas
Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Här visar vi hur du gör den steg för steg i portionsglas och bjuder på några recept på härligheten, serverad i glas.
Tiramisu är mångas favoritdessert - här hittar du alla våra recept på tiramisu.
Tiramisu i glas, så gör du!
1. Vispa mascarpone och ägg
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto, rom eller konjak till en slät smet.
2. Vispa äggvitor och socker
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
3. Vänd ner försiktigt
Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
4. Doppa kexen
Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso.
5. Varva i glas
Dela kexen så att de passar i glaset. Lägg i botten och varva sedan med äggsmet och mer kex.
6. Låt stå i kylen
Avsluta med äggsmet. Ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.
7. Pudra med kakao
Pudra över ett lager med kakao vid servering.
Läcker tiramisu i glas
Tiramisu i glas - grundrecept
Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone och socker. Kaffet som kexen doppas i spetsas med Amaretto. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.
Jordgubbstiramisu
Tiramisu har du kanske ätit förut, men aldrig såhär! En somrig och svensk version av tiramisu i glas där lager av mascarponekräm varvas med jordgubbar och fläder. En festlig och annorlunda dessert som är enkel att göra.
Tiramisu med saffran och apelsin
En lite annorlunda tiramisu med julig smak av saffran och apelsin. Syrlig lingon och apelsinklyftor bryter fint mot den krämiga mascarponen. En enkel dessert som definitivt imponerar på julminglet.
Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin
Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av mångas favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir tiramisun extra färgglad och fräsch. Låt den gärna ”sätta sig” i kylen över natten. Lite rostad vit choklad är gott att strö över.
Tiramisu med blodapelsin
Tiramisu för alla! Den klassiska tiramisun i all ära, men med blodapelsin och apelsinjuice blir det här en fruktig succé som passar både vuxna och barn.
Artiklar Visar 1603 stycken
Lutande pannacotta med hallon!
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Risotto - så gör du!
Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.
Ovanligt goda pizzor som är enkla att göra
Dags för pizza! Här har vi listat sex olika goda sätt att göra pizza på.
Kaffe som i Italien
Vi ger dig tipsen på hur du njuter av ditt kaffe som en äkta italienare!
Marängtopping, så gör du!
Lär dig göra italiensk maräng att toppa dina bakverk och desserter med. Steg för steg!
Maränger - så gör du!
Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.
Sött på rekordtid!
Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Bjud på sufflé - vi lär dig hur man gör
I vår matskola visar vi hur du gör fluffig hallonsufflé, en elegant dessert till middagen.