Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Här visar vi hur du gör den steg för steg i portionsglas och bjuder på några recept på härligheten, serverad i glas.
Tiramisu är mångas favoritdessert - här hittar du alla våra
recept på tiramisu.
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto, rom eller konjak till en slät smet.
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso.
Dela kexen så att de passar i glaset. Lägg i botten och varva sedan med äggsmet och mer kex.
Avsluta med äggsmet. Ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.
Pudra över ett lager med kakao vid servering.