Bild laddas
Klassisk dessert på nytt sätt!

Tiramisu i glas

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Här visar vi hur du gör den steg för steg i portionsglas och bjuder på några recept på härligheten, serverad i glas.
Tiramisu är mångas favoritdessert - här hittar du alla våra recept på tiramisu.

Tiramisu i glas, så gör du!

  1. Bild laddas

    1. Vispa mascarpone och ägg

    Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto, rom eller konjak till en slät smet.

  2. Bild laddas

    2. Vispa äggvitor och socker

    Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.

  3. Bild laddas

    3. Vänd ner försiktigt

    Vänd ner äggvitevispet i äggsmeten med hjälp av en slickepott.

  4. Bild laddas

    4. Doppa kexen

    Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i espresso.

  5. Bild laddas

    5. Varva i glas

    Dela kexen så att de passar i glaset. Lägg i botten och varva sedan med äggsmet och mer kex.

  6. Bild laddas

    6. Låt stå i kylen

    Avsluta med äggsmet. Ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.

  7. Bild laddas

    7. Pudra med kakao

    Pudra över ett lager med kakao vid servering.

Läcker tiramisu i glas

  • Tiramisu i glas - grundrecept

    94
    23
    Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone, Amaretto och socker. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.
    Tiramisu i glas
  • Jordgubbstiramisu

    35
    1
    Tiramisu har du kanske ätit förut, men aldrig såhär! En somrig och svensk version av tiramisu i glas där lager av mascarponekräm varvas med jordgubbar och fläder. En festlig och annorlunda dessert som är enkel att göra.
    Jordgubbstiramisu
  • Tiramisu med saffran och apelsin

    15
    3
    En lite annorlunda tiramisu med julig smak av saffran och apelsin. Syrlig lingon och apelsinklyftor bryter fint mot den krämiga mascarponen. En enkel dessert som definitivt imponerar på julminglet.
    Tiramisu med saffran och apelsin
  • Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin

    34
    6
    Italien möter vårprimören rabarber i en frisk tolkning av mångas favoritdessert tiramisu. Kryddad med hallon och apelsin blir tiramisun extra färgglad och fräsch. Låt den gärna ”sätta sig” i kylen över natten. Lite rostad vit choklad är gott att strö över.
    Tiramisu med rabarber, hallon och apelsin
  • Tiramisu med blodapelsin

    20
    1
    Tiramisu för alla! Den klassiska tiramisun i all ära, men med blodapelsin och apelsinjuice blir det här en fruktig succé som passar både vuxna och barn.
    Tiramisu med blodapelsin
Matskola

Hemmagjord pesto – recept

Gör egen pesto! Perfekt när du vill äta pasta pesto.
Bild laddas
Matskola

Lutande pannacotta med hallon!

En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Bild laddas
Matskola

Risotto - så gör du!

Med hjälp av vår matskola får du tipsen så att du lyckas med svamprisotton nästa gång.
Bild laddas
Tips!

Ovanligt goda pizzor som är enkla att göra

Dags för pizza, här har vi listat fem olika sätt att enkelt göra pizza på!
Bild laddas
Un caffè per favore!

Kaffe som i Italien

Vi ger dig tipsen på hur du njuter av ditt kaffe som en äkta italienare!
Bild laddas
Matskola

Marängtopping, så gör du!

Lär dig göra italiensk maräng att toppa dina bakverk och desserter med. Steg för steg!
Bild laddas
Matskola

Maränger - så gör du!

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.
Bild laddas
Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Bild laddas
Inspiration

Få till den perfekta pastan

Alla älskar pasta! Men hur gör man den fulländade pastamåltiden?
Bild laddas