Masala med kikärter och spenat
Det är många olika kryddor i grytan, men det är det värt – de ger fantastisk smak. Särskilt när de får fräsa i rikligt med olja. Servera denna ljuvliga kikärtsgryta med ris och naanbröd.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
4-6 portioner
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
2 krm kardemummakärnor
2 kanelstänger
10 svartpepparkorn
2 kryddnejlikor
2 lagerblad
1 - 2 tsk chiliflakes
1 dl rapsolja
2 msk riven ingefära
2 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 tsk salt
5 dl vatten
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
2 förp färsk bladspenat (à 65 g)
Tillbehör
kokt basmatiris
ev naanbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3877 KJ / 925 kCal
Fett31 g
Salt4.63 g
Kolhydrater127 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fungerar det att förbereda denna grytan dagen innan man ska bjuda på den?
Kajsa
2023-04-17Hej Kajsa! Ja det går jättebra men vänta med att mosa kikärtor och att tillsätta spenaten (steg 5) tills strax innan servering och späd ev med lite vatten när grytan blivit varm om du tycker den är för tjock. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-181 tsk chiliflakes räcker om det är lite drag i den.
Henrik
2023-03-28När skall spenaten i?
Mia
2022-10-15Hej Mia! Spenaten ska tillsättas strax innan servering, se steg 5. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-18