Masala med kikärter och spenat

64
2 Klimatsmart
Masala med kikärter och spenat

Det är många olika kryddor i grytan, men det är det värt – de ger fantastisk smak. Särskilt när de får fräsa i rikligt med olja. Servera denna ljuvliga kikärtsgryta med ris och naanbröd.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Masala med kikärter och spenat

Ingredienser

4-6
2
förp kokta kikärtor (à 380 g)
2
rödlökar
4
vitlöksklyftor
2 krm
kardemummakärnor
2
kanelstänger
10
svartpepparkorn
2
kryddnejlikor
2
lagerblad
1 - 2 tsk
chiliflakes
1 dl
rapsolja
2 msk
riven ingefära
2 msk
tomatpuré
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
garam masala
1 tsk
salt
5 dl
vatten
2 - 3 msk
färskpressad citronjuice
2
förp färsk bladspenat (à 65 g)

Tillbehör

kokt basmatiris
ev naanbröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd bjuds.

Gör så här

Tips

Vill du ha extra syra är lime gott till.

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Karl

2018-05-24

Jättegott! Tycker samma som Alva, det räcker med halva mängden chiliflakes om man inte gillar rätt stark mat :-)

Alva

2018-02-11

Säkert supergod men skulle rekommendera att ni inte tar 2tsk chilliflakes då det blir lite väl starkt (för mig i alla fall). Annats lättlagat och gott recept som är perfekt att ha i matlådan!

Näringsvärde per portion

Energi 3877 KJ / 925 kCal
Fett 31 g
Salt 4.63 g
Kolhydrater 127 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept