Aloo gobi

12
7 Klimatsmart
Aloo gobi

Ikväll står det indiskt på menyn! Aloo gobi är en vegetarisk gryta och betyder ordagrant potatis och blomkål. Även kikärtor, smaksättare i form av bland annat ingefära, curry och kardemumma adderas för att till slut resultera i en härligt färgglad gryta som kanske är en ny favorit på middagsbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Aloo gobi

Ingredienser

4 portioner
450 g
potatis
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
1
gul lök
1 msk
riven ingefära
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor
2 krm
kardemumma
1 msk
curry
600 g
fryst eller färsk blomkål
400 ml
kokosmjölk
5 dl
vatten
2 msk
tomatpuré
1
lime
-
salt
-
peppar
1/2
ask plommontomat (à 500 g)

Till servering

1
kruka mynta
2 dl
matyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Hans

10/19/2020

Bra vegetarisk allt-i-ett rätt. lite mer krydda genmomgående och yoghurten lyft smakerna fint.

Catarina

9/3/2020

Lite smaklöst i sitt grundutförande. Men det gick att fixa till. Rekommenderar att öka mängden kryddor men inte mängden tomatpuré. Lägg gärna i lite gurkmeja också så blir färgen trevligare.

Pernilla

5/8/2020

Detta är en favorit! Vi byter ut myntan mot mango chutney, vilket blir mums - och så Naan till.

Näringsvärde per portion

Energi 2593 KJ / 619 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept