Aloo gobi
Ikväll står det indiskt på menyn! Aloo gobi är en vegetarisk gryta och betyder ordagrant potatis och blomkål. Även kikärtor, smaksättare i form av bland annat ingefära, curry och kardemumma adderas för att till slut resultera i en härligt färgglad gryta som kanske är en ny favorit på middagsbordet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020
Ingredienser
4 portioner
450 g potatis
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 gul lök
1 msk riven ingefära
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
2 krm kardemumma
1 msk curry
600 g fryst eller färsk blomkål
400 ml kokosmjölk
5 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 lime
salt
peppar
1/2 ask plommontomat (à 500 g)
Till servering
1 kruka mynta
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2593 KJ / 619 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god men blir aningen vattnig och receptet följs till punkt och pricka.
Miranda
2023-05-25Borde ha läst recensionerna först. Jag fick ingen som helst smak av Indien i min rätt, säger jag som bott där o ibland beställer take-away från indiska runt vörnet.
Henning
2022-01-28Är SÅ gott!!
Johanna
2021-09-22