Chicken tikka masala

467
30
Chicken tikka masala

Chicken tikka masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Servera chicken tikka masalan med ris och njut av en prima måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011

Chicken tikka masala

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
600 g kycklingbröstfilé
1 msk riven ingefära
1 msk olja
salt
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde

Till servering

ris eller annat gryn

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt och matlagningsgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: minska mängden kyckling till 300 g och tillsätt blomkål i små buketter, ca 300 g. Fräs blomkålen med kyckling och övriga grönsaker och låt koka ihop enligt receptet. Välj gryn eller mervärdesmärkt ris.  Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Topping: Cashewnötter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

467

Kommentarer

Agneta

2023-01-05

Jag använde Quorn-grytbitar i st f kyckling och det blev jättegott. Och havreris i st f vanligt ris som måste åka över halva jordklotet. Rätten blev jättegod, saknade inga extra kryddor och alla, även barn, tyckte om rätten. Agneta

Kristian

2022-09-29

Utan vätska har jag svårt att förstå hur det ska bli någon sås eftersom 500 g krossade tomater knappt täcker hälften av alla de andra ingredienserna, men ok ändå trots att det blev väldigt torrt och ganska smaklöst innan man hällde på dubbla mängder av alla kryddor.

Lotta

2022-09-18

Alla i familjen tyckte det va jättegott ☺️

Näringsvärde per portion

Energi 2322 KJ / 555 kCal
Fett 14 g
Kolhydrater 61 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden