Chicken tikka masala
Chicken tikka masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Servera chicken tikka masalan med ris och njut av en prima måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
600 g kycklingbröstfilé
1 msk riven ingefära
1 msk olja
salt
500 g krossade tomater
1 påse tikka masala kryddmix (à 40 g)
1 dl matyoghurt (10%)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
Till servering
ris eller annat gryn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Energi2322 KJ / 555 kCal
Fett14 g
Kolhydrater61 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Plocka upp kycklingen är bara dumt. Bättre att bryna kycklingen separat. För mycket för 4 portioner (440 g/portion), framförallt sås. Blev 7 portioner istället och då är jag inte "liten i maten". Smaken var helt okej. Nästa gång provar jag annat recept som inte är ICA eller göra eget recept. 3 av 5 i betyg.
Stefan
2024-11-16Toppen! Godaste ICA-receptet! Åsa
Åsa
2024-04-15Underbart gott, använder egenblandad masala mix och bakar egen naan bröd till, förutom ris. Paradrätt som ännu ingen tröttnat på😊👍🏻.
Vaida
2024-03-14