Chicken tikka masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Servera chicken tikka masalan med ris och njut av en prima måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
39 2011
Kontrollera ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matyoghurt och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurt och matlagningsgrädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsberäkningen är beräknad per portion utan topping.
Gör mer klimaträtt: minska mängden kyckling till 300 g och tillsätt blomkål i små buketter, ca 300 g. Fräs blomkålen med kyckling och övriga grönsaker och låt koka ihop enligt receptet. Välj gryn eller mervärdesmärkt ris. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Agneta
2023-01-05Jag använde Quorn-grytbitar i st f kyckling och det blev jättegott. Och havreris i st f vanligt ris som måste åka över halva jordklotet. Rätten blev jättegod, saknade inga extra kryddor och alla, även barn, tyckte om rätten. Agneta
Kristian
2022-09-29Utan vätska har jag svårt att förstå hur det ska bli någon sås eftersom 500 g krossade tomater knappt täcker hälften av alla de andra ingredienserna, men ok ändå trots att det blev väldigt torrt och ganska smaklöst innan man hällde på dubbla mängder av alla kryddor.
Lotta
2022-09-18Alla i familjen tyckte det va jättegott ☺️