Dhal, indisk linsgryta

704
90
Dhal, indisk linsgryta

För dig som gillar indisk mat kommer den här dhalen bli en favorit. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.

Skriv ut
Dhal, indisk linsgryta

Ingredienser

4 portioner
1
lök
2
morötter
2
vitlöksklyftor
2 msk
rapsolja
1 msk
riven, färsk ingefära
1 tsk
koriander (malda korianderfrön)
1/2 tsk
mald spiskummin
1 krm
malen kanel
4 dl
torra röda linser
400 g
krossade tomater
400 ml
kokosmjölk
1
grönsaksbuljongtärning
2 dl
vatten
-
salt
-
lime

Till servering

ris
naanbröd

Serveringsförslag

färsk koriander
kokt ris
naanbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut ris till matvete eller välj gärna ekologiskt ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

704

Kommentarer

Mitra

2021-08-26

Med den rekommenderade extra kryddningen och 3dl linser blev denna jättegott till och med för barnbarn 2 år 🙂

Birgitta

2021-08-11

Supergod rätt!

Freja

2021-05-26

Receptet är bra som bas, men behöver HINKVIS med kryddor! Kom ihåg att röra runt i grytan då och då, annars så bränns det. 3/5

Näringsvärde per portion

Energi 2594 KJ / 620 kCal
Fett 52 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept