Dhal, indisk linsgryta

För dig som gillar indisk mat kommer den här dhalen bli en favorit. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.

Ingredienser
4 portioner
1 lök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 1/2 tsk koriander (malda korianderfrön)
1/2 tsk mald spiskummin
1 krm malen kanel
4 dl torra röda linser
500 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
salt
lime
Serveringsförslag
färsk koriander
kokt ris eller havreris
naanbröd
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2498 KJ / 596 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater42 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vet inte hur många gånger jag nu gjort denna. Helt fantastisk! Perfekt att frysa in i matlådor. Om man inte har alla kryddor så funkar det alltid med curry istället. Spenat är gott i dessutom. Har i lite belugalinser för att få lite crunch. Chiliflingor för mer drag. Varianterna är oändliga! :)
Magnus
2025-02-13Drog på med kryddor eftersom många skrivit att det behövdes. Men blev så lite vätska så fick fylla på med 400 g kokosmjölk till och säkert 3dl vatten. Och sen var det ju mjäkigt iaf. Jag blev faktiskt förvånad över hur mild smaken blev. Fast god smak om än väldigt mild och 1,5-åringen gillade det också… Men nästa gång testar jag nog ett annat recept!
Matilda
2025-01-29Alldeles för mesigt kryddad för vår smak, dessutom för tjock konsistens.
Ole
2025-01-26