För dig som gillar indisk mat kommer den här dhalen bli en favorit. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut ris till matvete eller välj gärna ekologiskt ris.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Magnus
1/14/2021Vi tycker denna är supergod. Är med på menyn nästan varje vecka.
Stefan
1/11/2021Följde receptet. Blev en soppa. Ingen åt.
Linda
1/5/2021Jättegod gryta som blivit en återkommande favorit. Går dessutom utmärkt att torka och ta med sig på vandringar, för att på plats bara hälla på vatten och värma upp. Så gott!
Redaktionen ICAse
1/5/2021Hej Linda! Vad kul att höra! Hur torkar du grytan? Att torka grytan låter verkligen som en toppenidé! Hälsingar Elina