Paneer

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
10
Paneer

Gör din egen hemmagjorda indiska färskost med detta paneer-recept! Låt den varma ostmassan av mjölk, yoghurt och olja rinna av i en silduk innan du lägger ostmassan i kylskåp för att svalna. Paneer tar en stund att göra men är väl värt det!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Paneer

Ingredienser

6 portioner
1 msk rapsolja
4 l mjölk (minst 3 %, gärna lantmjölk)
2 dl strösocker
10 dl naturell yoghurt (3%)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Går det att göra med laktosfri mjölk?

Alexandra eva

2024-10-12

Hej Alexandra Eva! Vi har inte provat och är osäkra på om det går, därför har vi valt att i För alla texten skriva att rätten innehåller laktos. Men det är möjligt att det går så om du provar får du mer än gärna skriva en kommentar här i receptet hur det gick. Det är säkert fler kunder som vill veta😊. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-10-14

Jag fick ut 289 g på 2 liter mjölk, 5 dl filmjölk och 0,5 dl socker.

Oscar

2024-03-17

The simple recipe is take 1 L milk (5% fat). Heat it until you see bubbles, but keep mixing it during heating. After it get bubbles, take down from the stove and slowly add 125 ML Vinegar, 125 ML Water, now the milk fat content and water get separated. Drain that water using a cotton cloth, and tightly squeeze the milk fat. Later place a heavy weight on it if you want to hard paneer, place less weight if you want soft paneer. This paneer stays at least 4 weeks in fridge.

Roop sai

2021-11-27

Testa liknande recept

Bananraita
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mangoraita
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Grillad tandoorikyckling med gurksallad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melon- och ingefärslassi
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillat Naanbröd
Betyg 2.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga