Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Paneer

Gör din egen färskost med detta paneer-recept! Låt den varma ostmassan av mjölk, yoghurt och vitvinsvinäger rinna av i en silduk innan du lägger ostmassan i kylskåp under natten. Paneer tar en stund att göra men är väl värt det!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp mjölk. Ta från värmen.
  2. Häll i vitvinsvinäger och yoghurt.
  3. Rör försiktigt runt 2-3 varv i mjölken så att den "spricker". Låt stå ca 5 minuter.
  4. Häll upp i ett durkslag klätt med silduk eller kökshandduk. Låt rinna av ca 1 timme.
  5. Pressa med hjälp av duken till en boll, krama ut så mycket vätska som det går. Platta ut och jämna till ostmassan i duken (gärna i en ny torr), lägg på en tallrik med tyngd på i kylskåp över natten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 13 dl mjölk (3 %)
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk yoghurt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer