Gör din egen hemmagjorda indiska färskost med detta paneer-recept! Låt den varma ostmassan av mjölk, yoghurt och olja rinna av i en silduk innan du lägger ostmassan i kylskåp för att svalna. Paneer tar en stund att göra men är väl värt det!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Receptet har uppdaterats oktober 2021.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
The simple recipe is take 1 L milk (5% fat). Heat it until you see bubbles, but keep mixing it during heating. After it get bubbles, take down from the stove and slowly add 125 ML Vinegar, 125 ML Water, now the milk fat content and water get separated. Drain that water using a cotton cloth, and tightly squeeze the milk fat. Later place a heavy weight on it if you want to hard paneer, place less weight if you want soft paneer. This paneer stays at least 4 weeks in fridge.
Roop sai
2021-11-27Where can I find 5% fat milk in Sweden. I know Paneer can be made with more than 3.5% fat milk.
Roop sai
2021-11-27Hur många gram ost får man ut av grundreceptet?
Martin
2021-10-23