Paneer butter masala

Paneer butter masala är en krämig, indisk curry som är mycket populär. Och det är inte svårt att förstå varför! Paneerost serveras i en grytbas av tomat, cashewnötter, grädde och massor av karaktäristiska kryddor och avnjuts tillsammans med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
50 g smör
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl hackade naturella cashewnötter
1 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
salt
450 g paneer ost
2 msk rapsolja
Till servering
färsk koriander
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dubblade kryddorna efter att ha läst kommentarerna, och hade lite sambal i. Jättegott!
Annica
2025-02-25450 st paneer? 😂
Åse
2025-01-14Gott! Mer chili och mer garam masala kan man ösa på. Nästa gång provar jag även med kokosgrädde istället för vispgrädde
Karolina
2024-11-04