Paneer butter masala
Paneer butter masala är en krämig, indisk curry som är mycket populär. Och det är inte svårt att förstå varför! Paneerost serveras i en grytbas av tomat, cashewnötter, grädde och massor av karaktäristiska kryddor och avnjuts tillsammans med ris.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
50 g smör
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl hackade naturella cashewnötter
1 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
salt
450 paneer ost
2 msk rapsolja
Till servering
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Mer chili och mer garam masala kan man ösa på. Nästa gång provar jag även med kokosgrädde istället för vispgrädde
Karolina
2024-11-04Gott men behövs mer kryddor som flera skrivit. Det går att få färg på paneer, stek lite åt gången i medelvarm stekpanna.
Mia
2024-10-13Paneer får INTE färg hur mycket man än steker den, så steget kan alla hoppa över. Någon som förväxlat paneer med halloumi kanske?
Magdalena
2024-09-10