Paneer butter masala

Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
16
Paneer butter masala

Paneer butter masala är en krämig, indisk curry som är mycket populär. Och det är inte svårt att förstå varför! Paneerost serveras i en grytbas av tomat, cashewnötter, grädde och massor av karaktäristiska kryddor och avnjuts tillsammans med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Paneer butter masala

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
50 g smör
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk malen spiskummin
1 1/2 tsk garam masala
1 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 dl hackade naturella cashewnötter
1 1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
salt
450 paneer ost
2 msk rapsolja

Till servering

färsk koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Mer chili och mer garam masala kan man ösa på. Nästa gång provar jag även med kokosgrädde istället för vispgrädde

Karolina

2024-11-04

Gott men behövs mer kryddor som flera skrivit. Det går att få färg på paneer, stek lite åt gången i medelvarm stekpanna.

Mia

2024-10-13

Paneer får INTE färg hur mycket man än steker den, så steget kan alla hoppa över. Någon som förväxlat paneer med halloumi kanske?

Magdalena

2024-09-10

Testa liknande recept

Indiska chilinötter
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Indiska kycklingspett
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatis- och kikärtsgryta med tomater
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekt hällefilé med aubergine och tzatsiki
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga