Paneer butter masala

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
8
Paneer butter masala

Paneer butter masala är en krämig, indisk curry som är mycket populär. Och det är inte svårt att förstå varför! Paneerost serveras i en grytbas av tomat, cashewnötter, grädde och massor av karaktäristiska kryddor och avnjuts tillsammans med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Paneer butter masala

Ingredienser

4 portioner
4   port ris
2   gula lökar
3   vitlöksklyftor
50 g  smör
2 msk  riven färsk ingefära
1 tsk  malen spiskummin
1 1/2 tsk  garam masala
1 tsk  chilipulver
1/2 tsk  gurkmeja
1   krossade tomater (à 390 g)
1 dl  hackade naturella cashewnötter
1 1/2 dl  vatten
1 dl  vispgrädde
salt
450   paneer ost
2 msk  rapsolja

Till servering

färsk koriander

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Mja. Mer kryddor, mer grönsaker i så funkar det.

Lina

2024-04-15

Bra konsistens, men dra på ordentligt med kryddorna och använd halloumi istället för paneerost. Kanske även lite frysta grönsaker?

Sara

2024-04-13

Gott, snabblagat. Perfekt fredagsmat.

Anders

2024-04-05

Testa liknande recept

Indiska chilinötter
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Indiska kycklingspett
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord panir med saffranssås
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig linsgryta med limedipp
Betyg 2.8 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddrostad skördepytt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i yoghurtmarinad
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga