Auberginegryta "Baingan aachari"

98
25
Auberginegryta "Baingan aachari"

Baingan aachari är namnet på en kryddig, het indisk auberginegryta med vegetariska inslag av lök, tomat och paprika. Den som vill skruvar upp styrkan ytterligare med chilipeppar. Bjud auberginegrytan med en klick raita som mildrar styrkan.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Auberginegryta "Baingan aachari"

Ingredienser

4 portioner
1 stor aubergine (à ca 400 g)
2 tsk salt
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tomater
1 msk fänkålsfrön
1 tsk malen koriander
1 1/2 tsk chilipeppar
2 tsk svarta eller bruna senapsfrön
1 1/2 msk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
7 msk matolja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 dl vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja).

 

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl. ris men inte naanbröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

98

Kommentarer

Rebecca

2022-10-03

Fantastiskt gott recept! Kommer göras om och om igen här hemma. 5/5

Hannah

2022-08-14

Paul: Aachar betyder picklat och aachari är liksom som att säga ”pickle-ish” om du förstår. Det har en smak av att vara picklat men utan att faktiskt picklas.

Tobias

2022-07-01

Tyckte tyvärr det blev väldigt smaklöst. Provade justera i efterhand med extra kryddning, men det blev aldrig riktigt gott. Alldeles för mycket jobb för en högst medioker rätt.

Näringsvärde per portion

Energi 2281 KJ / 545 kCal
Fett 30 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 56 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden