Auberginegryta "Baingan aachari"

68
19 Klimatsmart
Auberginegryta "Baingan aachari"

Baingan aachari är namnet på en kryddig, het indisk auberginegryta med vegetariska inslag av lök, tomat och paprika. Den som vill skruvar upp styrkan ytterligare med chilipeppar. Bjud auberginegrytan med en klick raita som mildrar styrkan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Auberginegryta "Baingan aachari"

Ingredienser

4 portioner
1
stor aubergine (à ca 400 g)
2 tsk
salt
1
röd paprika
1
grön paprika
2
tomater
1 msk
fänkålsfrön
1 tsk
malen koriander
1 1/2 tsk
chilipeppar
2 tsk
svarta eller bruna senapsfrön
1 1/2 msk
malen spiskummin
1 tsk
gurkmeja
7 msk
matolja
1
stor gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
2 1/2 dl
matyoghurt (10 %)
1 dl
vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja).

 

Gör så här

Näringsberäkningen är inkl. ris men inte naanbröd.

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Miranda

9/6/2020

Vet hittar jag kcal? :)

Redaktionen ICAse

9/7/2020

Hej Miranda! Om du går in i receptet via ica.se så kan du se näringsberäkningen. Hälsningar Ulrika

Birgit

5/7/2020

Mycket god. Jag åt den med Mozzarella

James

6/1/2019

Alldeles för kort lagringstid,

Näringsvärde per portion

Energi 2281 KJ / 545 kCal
Fett 30 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 56 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept