Auberginegryta "Baingan aachari"

Baingan aachari är namnet på en kryddig, het indisk auberginegryta med vegetariska inslag av lök, tomat och paprika. Den som vill skruvar upp styrkan ytterligare med chilipeppar. Bjud auberginegrytan med en klick raita som mildrar styrkan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Ingredienser
4 portioner
1 stor aubergine (à ca 400 g)
2 tsk salt
1 röd paprika
1 grön paprika
2 tomater
1 msk fänkålsfrön
1 tsk malen koriander
1 1/2 tsk chilipeppar
2 tsk svarta eller bruna senapsfrön
1 1/2 msk malen spiskummin
1 tsk gurkmeja
7 msk matolja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl matyoghurt (10 %)
1 dl vatten
Gör så här
00:15:00
00:20:00
00:05:00
00:02:00
00:20:00
00:15:00
Näringsberäkningen är inkl. ris men inte naanbröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2281 KJ / 545 kCal
Fett30 g
Salt4.5 g
Kolhydrater56 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, men behövs extra kryddor!!
Jessica
2024-11-06Såååå gott!!! Populär rätt hemma trots att aubergine inte står högt upp på listan!! Jag har lagat detta recept flera gånger nu. Jag brukar ta lite mer kryddor än det som står i receptet och dubbelt så mycket vitlök, det blir mer och djupare smak. Jag har testat olika varianter där jag använt både vanlig yogurt samt bytt ut den mot havregurt och kokosmjölk. Jag tyckte att kokosmjölken var godast - men det är ju jag :o) Det går säkert att tweeka till receptet på olika sätt, finns superbra tips i kommentarerna.
Nancy
2024-05-03De var gott, men tror inte jag kommer laga den igen. Mycket jobb för någonting som är gott, men inte fantastiskt. Väldigt rund och len gryta så om du gillar de passar denna perfekt! Om jag lagar den igen skulle jag krydda lite mer för att se om det blir en annan upplevelse
Josefine
2024-04-04