Butter chicken
Butter chicken med massor av härliga kryddor inspirerade från indiska köket. Kryddor som garam masala, ingefära, vitllök och chilipulver ger rätten med kyckling den rätta karaktären. Servera gärna din butter chicken med ris, naanbröd och koriander.
Ingredienser
4 portioner
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 dl matyoghurt (10%)
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
600 g kycklingfilé
1 msk olja
Sås
1 gul lök
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 tsk garam masala
1 tsk malen koriander
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
Till servering
kokt ris
färsk koriander
naanbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut naanbrödet.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt, smör och grädde. Uteslut naanbrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt, smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut naanbrödet.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2223 KJ / 530 kCal
Fett37 g
Salt2.2 g
Kolhydrater13 g
Protein38 g
Kommentarer
Hej! Är kaloriberäkningen gjord inkl ris och naanbröd? :)
Sofia
2024-06-08Hej Sofia! Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-10Mycket gott, gjorde såsen kvällen innan samtidigt som marinaden till kycklingen. så det var bara steka kycklingen och hälla över såsen och låta puttra innan man kunde njuta.
Christina
2024-04-10Galet gott!!!
Kristine
2024-03-21