Butter chicken

Butter chicken med massor av härliga kryddor inspirerade från indiska köket. Kryddor som garam masala, ingefära, vitllök och chilipulver ger rätten med kyckling den rätta karaktären. Servera gärna din butter chicken med ris, naanbröd och koriander.

Ingredienser
4 portioner
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 dl matyoghurt (10%)
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
600 g kycklingfilé
1 msk olja
Sås
1 gul lök
1 msk riven färsk ingefära
1 msk olja
2 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 tsk garam masala
1 tsk malen koriander
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
Till servering
kokt ris
färsk koriander
naanbröd
Gör så här
01:00:00
00:08:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2223 KJ / 530 kCal
Fett37 g
Salt2.2 g
Kolhydrater13 g
Protein38 g
Kommentarer
Riktigt gott, underbara smaker
Henrik
2025-03-14Supergott, särskilt om man tillsätter lite mer kryddor än vad receptet anger.
Helena
2025-02-23Galet gott vi gjorde hemgjorda roti till. Blev lite sen vardagsmiddag men garanterat värt det! Det här lagar vi igen!
Maria
2025-02-03