Cacio e pepe arancini

Den italienska tilltugget arancini är friterade risbollar med ett krispig yttre och en krämig fyllning av risotto. Här har risotton inspirerats av den klassiska rätten cacio e pepe med parmesan och svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
6-8 portioner
7 dl vatten
1 1/2 grönsaks- eller kycklingbuljongtärning
1 schalottenlök
1 1/2 dl arborioris
1 1/2 tsk mortlad svartpeppar
1 msk smör
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 1/2 dl riven parmesan
salt
Panering
1 1/2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l neutral olja (till fritering)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi456 KJ / 109 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g
Kommentarer
Mycket bra recept! Lätt att förbereda och bara göra själva friteringen innan servering.
Jennie
2025-01-03Går de att frysa och värma på när man ska äta dem?
Camilla
2024-12-20Hej Camilla! Ja, det kan gå okej. Men se då till att fritera dom precis innan ni ska äta. Annars blir paneringen lite deppig. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-20