Hoppa till sidans innehåll

Grilla nyttigt!

Lägg fisk på grillen

Grillen brukar domineras av rött kött och korv. Men det är minst lika gott – och bra mycket hälsosammare – att grilla fisk.

Tips: Se alla våra recept med fisk

 • Fet fisk = enkel att grilla

  Ju fetare och fastare fisken är, desto enklare är den att grilla med lyckat resultat. Fet fisk innehåller dessutom omega-3-fett, som kan förebygga högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar. Tänk på att inte hårdgrilla fisken, eftersom den då förlorar näring.

 • Ät fisk 2-3 gånger i veckan

  Mager fisk, som torsk och röding, kan du med fördel lägga i ett foliepaket tillsammans med tomat, lök, haricots verts eller annat grönt du gillar. Fisken ångkokas och blir oerhört saftig och god!

 • Men vad är då grejen med fisk?

  Jo, den är rik på protein, vitaminer och mineraler. Just därför rekommenderar Livsmedelsverket att vi lägger fisk på tallriken 2-3 gånger i veckan.

 • Låt smaklökarna bestämma – men inte helt

  När det gäller valet av fisk, bör det inte bara vara smaklökarna som bestämmer. Välj en fisk som – förutom att vara god – bidrar till ett mer hållbart fiske. Du hittar vilka fiskar du kan äta med gott samvete i Världsnaturfonden WWF kompletta lista.

 • Tänk på!

  Tänk också på att fisk från Östersjön innehåller miljögifter. Därför bör barn, kvinnor i barnafödande ålder, gravida och ammande vara återhållsamma med fisk från det vattnet.

 • Bli en grill master

  Vill du bli festens fish grill master? Lär dig att grilla fisk i ICAs matskola. Och vill du imponera med några riktigt nyttiga och goda fiskrecept så hittar du dem lite längre ner på den här sidan.

 • ICA Gott liv-sortimentet

  Spana in den färska fisken i ICA Gott liv-sortimentet. Där finns bland annat lax, torsk och skrej, även skaldjur. Givetvis är alla livsmedel framtagna med hänsyn till både hälsan och miljön.

5 recept med grillad fisk

 • Lax- och räkburgare

  Denna härliga fiskburgare med räkor kommer bli en succé på grillfesten.

  Lax- och räkburgare

 • Röding i paket med örter och pepparrotsgräddfil

  Grilla röding i paket med sommarens smaker! Fisken grillas saftig och smakrik i knyten av bakplåtspapper tillsammans med purjolök, smör och citron. Det grillade fiskpaketet serveras sedan med pepparrotskräm, dill och gräslök, och gärna kokt färskpotatis.

  Röding i paket med örter och pepparrotsgräddfil

 • Torsk i folie med tomatsallad

  Grillad torsk i folie är perfekt för en skön middag i eftermiddagssolen. Torsken lägger du tillsammans med smör och dill i folie och låter sedan värmen göra jobbet.

  Torsk i folie med tomatsallad

 • Potatis i foliepaket med sparris, örter och citron till grillad torskrygg

  Enklaste sättet att grilla är i folie! Gärna primörer med gräslök, persilja, citron, lite chili och smör. Riktigt gott till grillad fisk som torsk eller lax.

  Potatis i foliepaket med sparris, örter och citron till grillad torskrygg

 • Fisk och musslor på grillen i paket

  Härliga paket med fisk och musslor som tillagas på grillen. Både blåmusslorna och de blandade fiskfiléerna får god smak av skyn med bland annat timjan, vitlök, chili och vitt vin.

  Fisk och musslor på grillen i paket

 • Grillad lax med vit sparrissallad och sikromsås

  Recept på en härlig sommarkväll - grillad laxfilé och grillad sparris, en kall romsås och en frisk gurksallad med kålrabbi, dill och citron. Servera med färskpotatis och njut.

  Grillad lax med vit sparrissallad och sikromsås