Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax- och räkburgare

Denna härliga fiskburgare med räkor kommer bli en succé på grillfesten. När du blandat laxen med räkorna och kryddningen så grillar du på indirekt värme. Servera sedan de saftiga laxburgarna i bröd eller med sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt räkorna rinna av väl i ett durkslag. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Skär laxen i tärningar, ca 3x3 cm. Mixa laxtärningarna grovt i en matberedare tillsammans med salt, räkor, peppar, citronskal och -saft så att det blir en grov massa med små bitar av lax och räkor.
  2. Forma färsen till 4 burgare (för 4 port) och lägg dem på grillfolie. Grilla burgarna på indirekt värme tills innertemperaturen är 56˚C ca 12 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är utan smaksättning.

Tips

Förslag på smaksättningar:
Riven Västerbottensost
Hackad dill och gräslök
Ingefära och sambal oelek
Byt ut räkorna mot pilgrimsmusslor eller krabbkött
Strimlad salladslök och rostat sesamfrö

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl räkor i lake
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 tsk citronsaft
  • 500 g laxfilé (utan skinn)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1204 kJ / 288 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer