Låt fisken dominera på grillen. Minst lika gott som rött kött och korv men bra mycket hälsosammare. Med dessa tips och recept kommer du göra succé på grillfesten.
Tips! Se alla våra nyttiga
recept med fisk.
Inspireras av dessa nyttiga recept till sommarens smarriga grillmiddagar.
Avslutningsvis vill vi tipsa om saker att tänka på när du grillar fisk och ge dig lite inspiration.
Ju fetare och fastare fisken är, desto enklare är den att grilla med lyckat resultat. Fet fisk innehåller dessutom omega-3-fett, som kan förebygga högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar. Tänk på att inte hårdgrilla fisken, eftersom den då förlorar näring.
En mager fisk, som torsk och röding, kan du med fördel lägga i ett foliepaket tillsammans med tomat, lök, haricots verts eller annat grönt du gillar. Fisken ångkokas och blir oerhört saftig och god!
Fisk är rik på protein, vitaminer och mineraler. Just därför rekommenderar Livsmedelsverket att vi lägger fisk på tallriken 2-3 gånger i veckan.
Låt smaklökarna bestämma när det gäller valet av fisk, men inte helt. Välj en fisk som – förutom att vara god – bidrar till ett mer hållbart fiske och som du kan äta med gott samvete. Vilka fiskar du kan äta med gott samvete – och vilka du bör undvika – hittar du i Världsnaturfonden WWFs fiskguide.
Tänk också på att fisk från Östersjön innehåller miljögifter. Därför bör barn, kvinnor i barnafödande ålder, gravida och ammande vara återhållsamma med fisk därifrån.
Imponera på alla på grillfesten i sommar. Kolla in vår fina matskola "Våga grilla fisk".
Spana gärna in vår färska fisk från ICA Gott liv nästa gång du är på butiken.
Där hittar du bland annat lax, torsk och skrej, även skaldjur. Givetvis är alla livsmedel framtagna med hänsyn till både hälsan och miljön.