Röding i paket med örter och pepparrotsgräddfil
Grilla röding i paket med sommarens smaker! Fisken grillas saftig och smakrik i knyten av bakplåtspapper tillsammans med purjolök, smör och citron. Det grillade fiskpaketet serveras sedan med pepparrotskräm, dill och gräslök, och gärna kokt färskpotatis.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 liten purjolök (à ca 250 g)
4 ark bakplåtspapper
4 rödingfiléer utan skinn (à ca 150 g)
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
50 g smör
1 msk finrivet citronskal
Pepparrotsgräddfil
2 - 3 msk finriven pepparrot
2 dl gräddfil
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
1/2 dl finskuren gräslök
1/2 dl finhackad dill
kokt färskpotatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1737 KJ / 416 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater6 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, har gjort med laxfilé istället för röding
Marie
2024-06-03Kanongott och fräscht. Men nästa gång testar vi med torsk(rygg) istället för röding.
Ulf
2023-08-06Somrigt och vansinnigt gott!
Carina
2022-06-18