Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fisk och musslor på grillen i paket

Härliga paket med fisk och musslor som tillagas på grillen. Både blåmusslorna och de blandade fiskfiléerna får god smak av skyn med bland annat timjan, vitlök, chili och vitt vin. Servera fisk- och skaldjurspaketen med nykokt färskpotatis och skyn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Musslor: Skrubba musslorna och kontrollera att de är färska. Trasiga skal slänger du och öppna skal trycker du ihop, sluter de sig är de bra.
  2. Lägg musslorna, skivad lök, grovhackade tomater, chili, persilja, olja och vin i ett foliepaket, tillslut ordentligt.
  3. Lägg paketet på grillen på medelvärme. Grilla i 10-12 minuter. Kontrollera att musslorna har öppnat sig.
  4. Fisk: Gör ett liknande paket med fisken. Lägg fisken på botten, hyvla på lite smör, salta, peppra, sprid över timjan och stänk över vin. Slut paketet och grilla i 10-12 minuter. Öppna och kontrollera att fisken är fast.
  5. Servera med nykokt färskpotatis och skyn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • aluminiumfolie
  • färskpotatis till servering
Musslor
  • 1 kg blåmusslor i nät
  • 7 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 1 chilifrukt
  • 4 kvistar persilja
  • 3 msk mild olivolja
  • 2 dl torrt, vitt matlagningsvin
Fisk
  • 800 g blandade fiskfiléer (t ex torsk, sej eller lax)
  • smör
  • salt och peppar
  • färsk timjan
  • 1 dl vitt vin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?