Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad lax med vit sparrissallad och sikromsås

Recept på en härlig sommarkväll - grillad laxfilé och grillad sparris, en kall romsås och en frisk gurksallad med kålrabbi, dill och citron. Servera med färskpotatis och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala sparrisarna noga och skär av den nedre delen.
  2. Sallad: Skala gurka och kålrabbi och hyvla dem tunt med mandolin, osthyvel eller potatisskalare. 
  3. Hacka dillen. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften (skalet används i romsåsen). Rör ihop citronsaft, olivolja och dill. Vänd ner kålrabbi och gurka och smaka av med salt och peppar.
  4. Romsås: Blanda crème fraiche, rom och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla lax och sparris på direkt värme.
  6. Servera laxen med sparris, sallad, romsås och potatis.  Toppa med vattenkrasse.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Vattenkrassen kan bytas ut mot färsk babyspenat.
Fler recept på grillad lax hittar du här.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 vita sparrisar
Sallad
  • 1 gurka
  • ca 300 g kålrabbi
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Romsås
  • 2 dl crème fraiche
  • 80 g sikrom
  • citronskal
  • 4 bitar laxfilé (à 150 g)
  • 1 kruka vattenkrasse
Till servering
  • kokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info