Laxspett med majs
Det här lilla grillspettet har inspiration från den peruanska rätten ceviche, där fisk får marinera i limejuice. Men här hamnar laxen på spett tillsammans med majs och rödlök. Grilla och ät och njut, fantastiskt smakrikt och fräscht!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
10 portioner
500 g laxfilé
2 msk färskpressad limejuice
2 msk finhackad koriander
1 tsk chiliflakes (red hot chiliflakes)
2 förkokta majskolvar (à 200 g)
1 rödlök
2 msk olivolja
1 tsk salt
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi692 KJ / 165 kCal
Fett9 g
Salt1.02 g
Kolhydrater10 g
Protein11 g
Kommentar
Jättegod rökig smak på laxen! Vi grillade majsen för sig för att enklare kunna hålla koll på temperaturen. Skippade koriandern.
Maria
2023-06-27