Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxspett med majs

Det här lilla grillspettet har inspiration från den peruanska rätten ceviche, där fisk får marinera i limejuice. Men här hamnar laxen på spett tillsammans med majs och rödlök. Grilla och ät och njut, fantastiskt smakrikt och fräscht!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg träspett i blöt minst 30 minuter. Bryt dem på hälften. Skär fisken i 2 cm stora tärningar.ˆ
  2. Blanda fisken med olja, limejuice, kryddor och salt i en bunke. Låt stå minst 15 minuter.
  3. Skär majskolvarna i 1 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. 
  4. Varva lök, majs och fisktärningar på spetten. Täck över och ställ i kylen. Hit kan förberedas. Ta fram 1 timme före grillning.
  5. Grilla på medelvärme 2–3 minuter per sida. Vänd ofta.
  6. Servera med limeklytor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g laxfilé
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk finhackad koriander
  • 1 tsk chiliflakes (red hot chiliflakes)
  • 2 förkokta majskolvar (à 200 g)
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 692 kJ / 165 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept