När du grillar kan fisk lätt bli torr, fastna på gallret och ramla i bitar. Rädda grillfesten, använd ett halster som håller fisken på plats!
Sugen? Här finns massor med mumsiga recept på
halstrad fisk.
Feta fiskar med fast kött håller lättare ihop över grillen, och blir inte heller så torr. Välj förslagsvis lax eller makrill. Filén bör vara rumstempererad och halstret rent samt inoljat.
Varken eld eller lågor vill vi se. Invänta fin glöd, kolen ska hinna bli grå innan du lägger på fisken.
Håll koll på kanterna. När de är ogenomskinliga och vita är det dags.
Fisk blir färdig snabbt. När fisken är ogenomskinlig och vit är den klar. Lax blir ljusrosa.
Oftast använder vi halster mest till fisk - men det finns fler smarta sätt att använda det! Hamburgare, halloumi, zucchini, smala korvar - tja, egentligen allt som tenderar att ramla mellan grillgallret. Enkelt att vända med ett halster!
Bonus - enklare att få till snygga grillränder.