Rätt redskap!

Grilla i halster

När du grillar kan fisk lätt bli torr, fastna på gallret och ramla i bitar. Rädda grillfesten, använd ett halster som håller fisken på plats!
Sugen? Här finns massor med mumsiga recept på halstrad fisk.

4 snabba halstertips

Välj rätt fiskfilé

Feta fiskar med fast kött håller lättare ihop över grillen, och blir inte heller så torr. Välj förslagsvis lax eller makrill. Filén bör vara rumstempererad och halstret rent samt inoljat.

Grå kol

Varken eld eller lågor vill vi se. Invänta fin glöd, kolen ska hinna bli grå innan du lägger på fisken.

Då ska du vända

Håll koll på kanterna. När de är ogenomskinliga och vita är det dags.

Håll koll!

Fisk blir färdig snabbt. När fisken är ogenomskinlig och vit är den klar. Lax blir ljusrosa.

Inte bara fisk!

Oftast använder vi halster mest till fisk - men det finns fler smarta sätt att använda det! Hamburgare, halloumi, zucchini, smala korvar - tja, egentligen allt som tenderar att ramla mellan grillgallret. Enkelt att vända med ett halster!

Bonus - enklare att få till snygga grillränder.

Eldningsförbud

Innan du grillar...

Kolla status för eldningsförbud och vad som gäller i din kommun på krisinformation.se.
 

Artiklar (1450)

Matskola

Grilla hamburgare

Vi har samlat smarta tips och trix som gör din grillade hamburgare riktigt saftig och god.

Tips för att lyckas

Våga grilla fisk

Här delar vi med oss av knepen som gör dig tiill en mästare på att grilla fisk.

Tips & recept

Så tillagar du råkorv

Här hittar du recept med råkorv och tips på hur du tillagar den på bästa sätt.