Hoppa till sidans innehåll

Det är dags att fixa julens hemgjorda och ätbara klappar – kanske hemgjord senap med torkade fikon, polkagriskola eller citronsnaps? Perfekt som gå-bort-present eller hållbar julklapp under granen!

Foto Mathias Nordgren Styling Charlotta Norlén
Tips: Här hittar du alla våra recept på knäck!

 • Polkagriskola 

  Denna polkakola är ett ljuvligt julgodis där den söta kolan får sällskap av knaprig polkagris. Ett enkelt recept som passar bra till glöggminglet, julafton eller att ta med som gå-bort-present!

  - Polkagriskola 

  Spara

 • Citronsnaps

  Smaksätt din egen snaps! Här en fräsch favorit smaksatt med citron. Citronsnapsen blir en höjdare till årets högtider som jul, påsk och midsommar. Servera snapsen väl kyld.

  - Citronsnaps

  Spara

 • Hemgjord senap med fikon 

  Gör egen senap med smak av torkade fikon! Denna hemgjorda senap med senapsfrön, senapspulver, äppelcidervinäger och honung kommer att göra succé, vare sig den serveras till julbordet eller en helt vanlig vardag.

  - Hemgjord senap med fikon 

  Spara

 • Parmesankex

  Parmesankex är både festligt och enkelt. Dessa salta småkakor passar perfekt att servera som snacks eller tilltugg till fördrinken, eller som gå bort-present.

  - Parmesankex

  Spara

 • Äppelchutney 

  Gör en kryddig äppelchutney med kanel! I denna chutney använder vi samma kryddor som i kinesisk five spice. Chutneyn är ett perfekt sötsyrligt tillbehör till maten, med smaker som gifter sig fint med bland annat kyckling, fläskfilé och lamm.

  - Äppelchutney 

  Spara

 • Kolaklubbor med lakrits 

  Gör kolaklubbor som julgodis i år! Kolaklubborna smaksätts med lakrits och formas till strutar. Tillsätt extra mycket lakritspulver för starkare lakritssmak!

  - Kolaklubbor med lakrits 

  Spara

 • Päronmarmelad med rosmarin

  Gör egen marmelad av päron, som får smak av citron och rosmarin. Servera gärna päronmarmeladen till ostbrickan. Hemgjord marmelad är dessutom en uppskattad gå bort-present!

  - Päronmarmelad med rosmarin

  Spara