Bild laddas
Jul

Så gör du din egen glögg

Koka din egen glögg och kamma hem några extra poäng på glöggminglet. Med dessa glöggrecept utlovar vi kryddiga smaker och maximal adventsmyskänsla!

Härliga recept på glögg

Glögg hör julen till. Här tipsar vi om hur du gör din egen glögg.

 1. 1. Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis

  22
  0
  Prova detta härliga recept på kryddig blåbärsglögg i jul. Smaken kommer av kanel, stjärnanis och kardemumma som får koka upp tillsammans med blåbärsdryck och rörsocker före blåbär och lime tillsätts. Supergod både kall och varm!
  Blåbärsglögg med kanel, kardemumma och stjärnanis
 2. 2. Glögg

  31
  4
  Fantastisk god och smakrik glögg tillverkar du själv med detta suveräna recept. Glöggen får sin smak av bland annat nejlikor, kanel och pomerans. Servera glöggen varm tillsammans med russin och mandel.
  Glögg
 3. 3. Tranbärs- eller lingonglögg med ingefära

  10
  0
  En smakrik tranbärsglögg med ingefära som du kan servera både kall och varm. Låt tranbär och limeblad koka upp med rörsocker och tranbärsdricka innan du tillsätter ingefära. Prova även att byta tranbären mot lingon för en spännande lingonglögg.
  Tranbärs- eller lingonglögg med ingefära
 4. 4. Stark romglögg med apelsin

  22
  5
  Hemgjord glögg är lyxigt att bjuda på. Prova att spetsa med rom och sätt smak med apelsin, förutom de traditionella glöggkryddorna. Romglöggen är lika god kall som varm, gärna i sällskap av en näve russin och ett gäng skalade sötmandlar.
  Stark romglögg med apelsin
 5. 5. Glöggsangria med granatäpple

  14
  5
  Sangria har du kanske druckit förut. Men har du hört talas om glöggsangria? En julig variant på sangria där vin, glögg, apelsinjuice, granatäpple och fruktsoda blandas till en magisk juldrink. Perfekt som törstsläckare på säsongens glöggmingel!
  Glöggsangria med granatäpple
 6. 6. Pepprig apelsin- och kardemummaglögg

  13
  0
  Den här kryddiga apelsinglöggen med smak av kardemumma och ingefära passar perfekt en kall decemberdag. Bjud över några vänner och njut av den ihop!
  Pepprig apelsin- och kardemummaglögg
 7. 7. Vin chaud med apelsin

  28
  0
  Vin chaud betyder varmt vin på franska. I regel är det kryddat med socker och serveras som värmande dryck på kaféer. Här förstärker vi det varma rödvinet med färskpressad apelsinjuice, stjärnanis och kanelstång. Perfekt till adventsmyset i stället för glögg!
  Vin chaud med apelsin
 8. 8. Varm äppel och vinbärsmust med limeblad, vanilj och kanel

  75
  0
  Rykande het alkoholfri äppel och vinbärsmust, kryddad med kanel, vanilj och limeblad. Perfekt efter vinterpromenaden eller som alternativ till julglögg. Låt musten stå och dra minst en timme innan servering och njut sen av den kryddiga varma drycken.
  Varm äppel och vinbärsmust med limeblad, vanilj och kanel
Ljuvliga sötsaker

6 goda julbaksrecept

Baka en mjuk pepparkaka på höjden – varvad med brynt smörkräm. Eller brownies extra allt.
Bild laddas