ÖVER 60 MIN | Medel

Polkagriskola 

Denna polkakola är ett ljuvligt julgodis där den söta kolan får sällskap av syrlig och knaprig polkagris. Ett enkelt recept som passar bra till glöggminglet, julafton eller att ta med som gå-bort-present!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 30-40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser utom polkagrisarna i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C ca 25 minuter. Rör om då och då.
  2. Häll upp kolan i en bakpappersklädd form, ca 20 x 15 cm (för 30-40 st). Krossa polkagrisarna och strö över. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Vill du göra vegansk kola? Läs vår artikel över hur man Kokar mjölkfri kola! Buffélabbet har även andra tips på hur du lyckas med din kola.
Näringsberäkningen är per styck beräknat på 30 kolor.

Ingredienser

Portioner: ca 30-40 st
  • 50 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 krm flingsalt
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ca 10 polkagriskarameller

Näringsvärde
Per portion

Energi 432 kJ / 103 kCal