Hemgjord senap med fikon
Gör egen senap med smak av torkade fikon! Denna hemgjorda senap med senapsfrön, senapspulver, äppelcidervinäger och honung kommer att göra succé, vare sig den serveras till julbordet eller en helt vanlig vardag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 2 dl
1 1/2 dl torkade fikon
1 msk bruna senapsfrön
2 msk gula senapsfrön
1/2 dl vatten
1 msk senapspulver
1/2 dl äppelcidervinäger
2 msk honung
3/4 tsk salt
1/2 dl rapsolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2290 KJ / 548 kCal
Fett29 g
Salt2.6 g
Kolhydrater57 g
Protein8 g
Kommentarer
Supergod senap! Men jag skippade vattnet och fick perfekt konsistens, så mitt råd är att skippa vattnet. Tyckte också den blev lite väl besk, så jag kommer minska lite på senapspulvret till nästa gång. Annars grymt recept!
Jessica
2021-12-24Super god senap. Har gjort till jul två år i rad. Väldigt uppskattad i vårt hem. Nu mera gör vi denna senap året om, då den försvinner fort i de egen gjorda marinaderna. Testade att använda den i marinad till lax, Mumma!!!! En absolut favorit. Receptet var super enkel att följa och resultatet var lyckat! Iva
Iva
2021-08-01Senapen blev ganska lös. Men den kanske blir fastare efter ett tag i kylskåpet ? Lite ovanlig konsistens med tanke på att man känner fröna. Det står inte hur länge man ska köra med matberedaren. /Karin
Karin
2020-12-06