Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kolaklubbor med lakrits 

Gör kolaklubbor som julgodis i år! Kolaklubborna smaksätts med lakrits och formas till strutar. Tillsätt extra mycket lakritspulver för starkare lakritssmak!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12-15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp ut rutor av bakplåtspapper, ca 10 x 12 cm. Snurra varje ruta till en strut (se till att den spetsiga delen är tajt och håller tätt så att inte kolan rinner ut). Fäst med tejp. Ställ strutarna i en form fylld med mjöl eller socker så att de står stadigt.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser förutom lakritspulver. Koka upp och låt koka på medelvärme tills kolan är 132°C, rör då och då. Ta från värmen och sikta ner lakritspulver. Fyll strutarna. När kolan har börjat stelna, stick ner pinnar. Låt stelna helt.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.

 

 

 

Ingredienser

Portioner: 12-15 st
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 - 2 krm salt
  • 1 msk lakritspulver
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer