Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Kolaklubbor med lakrits 

Gör kolaklubbor som julgodis i år! Kolaklubborna smaksätts med lakrits och formas till strutar. Tillsätt extra mycket lakritspulver för starkare lakritssmak!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12-15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp ut rutor av bakplåtspapper, ca 10 x 12 cm. Snurra varje ruta till en strut (se till att den spetsiga delen är tajt och håller tätt så att inte kolan rinner ut). Fäst med tejp. Ställ strutarna i en form fylld med mjöl eller socker så att de står stadigt.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser förutom lakritspulver. Koka upp och låt koka på medelvärme tills kolan är 132°C, rör då och då. Ta från värmen och sikta ner lakritspulver. Fyll strutarna. När kolan har börjat stelna, stick ner pinnar. Låt stelna helt.
Näringsvärdet är beräknat per klubba.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.

 

 

 

Ingredienser

Portioner: 12-15 st
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 - 2 krm salt
  • 1 msk lakritspulver

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1033 kJ / 247 kCal

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer