Äpple- och kanelchutney
Gör en kryddig chutney med äpple och kanel! I denna chutney använder vi samma kryddor som i kinesisk five spice. Chutneyn är ett perfekt sötsyrligt tillbehör till maten, med smaker som gifter sig fint med bland annat kyckling, fläskfilé och lamm.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 2 dl
1 stor gul lök
8 stora syrliga äpplen
1/2 tsk sichuanpepparkorn eller vitpepparkorn
1/2 tsk fänkålsfrön
3 kryddnejlikor
1 tsk malen kanel
1 tsk malen koriander
1 stjärnanis
2 msk rapsolja
2 dl äppelcidervinäger
2 dl vatten
2 dl strösocker
1 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi3249 KJ / 776 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater154 g
Protein1 g
Kommentarer
Två frågor; Ska man koka under lock? Koriandern tillsätts samtidigt som kanelen?
Magnus
2023-08-08Skall vara kan ni inte..........
Anders
2018-11-22Hållbarhet i kylskåp, kan inte lägga till på recept liknande detta hur lång hållbarheten blir på den färdiga produkten, då recepten många gångar blir väldigt stora för 1 eller 2 personers hushåll.
Anders
2018-11-22Hej Anders! Hållbarheten är ca 1 månad i kylskåp om den förvaras i en väl rengjord burk. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-11-26