Klassisk wienernougat

Hemmagjord wienernougat med rostade mandelflagor och mörk choklad. Precis som i chokladasken fast ännu godare! Smält bara nougat och choklad, blanda med mandel och häll upp i en form. Gör egen wienernougat som julgodis, påskgodis, eller bara som en godbit till kaffet!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Ingredienser
1 sats
250 g nougat
100 g flagad mandel
150 g mörk choklad
För alla
Kontrollera noga innehållet i nougaten.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Exakt vilken nougatprodukt ska man använda?
Annelie
2023-12-07Fantastiskt gott och enkelt recept. Har provat smaksätta på olika sätt, havssalt passade väldigt bra och apelsin gjorde att det smakade som romerska bågar.
Nils
2020-12-05Jag ska prova detta, undrar hur länge den håller?
Elvira
2019-12-17Hej Elvira! Den håller minst ca två veckor i en lufttät burk i kylen. Lycka till med julgodiset! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-12-17