Päronmarmelad med rosmarin

4
2
Päronmarmelad med rosmarin

Gör egen marmelad av päron, som får smak av citron och rosmarin. Servera gärna päronmarmeladen till ostbrickan. Hemgjord marmelad är dessutom en uppskattad gå bort-present!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Päronmarmelad med rosmarin

Ingredienser

ca 1 l
1 1/2 kg
päron
1 msk
finrivet citronskal
2 dl
vatten
4
kvistar rosmarin
5 dl
syltsocker
1 tsk
citronsyra

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

Marmeladen håller ca 1 månad i kylskåp i en väl rengjord burk.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Sara

2020-12-15

Kan man strunta i citronsyran?

Redaktionen ICAse

2020-12-15

Hej Sara! Ja, det kan du göra om du vill. Då blir inte marmeladen lika syrlig som tänkt bara. 😊 Lycka till med marmeladkoket! Hälsningar Elina

Mona

2020-09-17

Varför citronsyra när man använder syltsocker?

Redaktionen ICAse

2020-09-24

Hej Mona! Citronsyran är för smakens skull, för att få lite syra i marmeladen. Hoppas att du gillar marmeladen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 992 KJ / 237 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0 g
Kolhydrater 56 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept