ÖVER 60 MIN | Enkel

Päronmarmelad med rosmarin

Gör egen marmelad av päron, som får smak av citron och rosmarin. Servera gärna päronmarmeladen till ostbrickan. Hemgjord marmelad är dessutom en uppskattad gå bort-present!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päronen och kärna ur. Skär i små bitar.
  2. Lägg päron, citronskal och vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 20 minuter tills päronen är mjuka. Tillsätt rosmarin och syltsocker och koka ytterligare 10 minuter.
  3. Ta från värmen och rör ner citronsyran.
  4. Häll upp på väl rengjorda burkar och låt svalna.
  5. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Marmeladen håller ca 1 månad i kylskåp i en väl rengjord burk.

Ingredienser

Portioner: ca 1 l
  • 1 1/2 kg päron
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 dl vatten
  • 4 kvistar rosmarin
  • 5 dl syltsocker
  • 1 tsk citronsyra

Näringsvärde
Per portion

Energi 992 kJ / 237 kCal