Päronmarmelad med rosmarin

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
4
Päronmarmelad med rosmarin

Gör egen marmelad av päron, som får smak av citron och rosmarin. Servera gärna päronmarmeladen till ostbrickan. Hemgjord marmelad är dessutom en uppskattad gå bort-present!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Päronmarmelad med rosmarin

Ingredienser

ca 1 liter
1 1/2 kg päron
1 msk finrivet citronskal
2 dl vatten
4 kvistar rosmarin
5 dl syltsocker
1 tsk citronsyra

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Så vansinnigt god ihop med en god ost. Bästa marmeladen 👍

Kristina

2024-11-20

Varför ska den förvaras i kylskåp? Jämför med andra marmelader, ex ert recept på gröna tomater, där "svalt" räcker. Det är ju massor av syltsocker i.

Janine

2023-10-13

Hej Janine! Helt rätt det räcker att förvara marmeladen mörkt och svalt. Receptet är nu uppdaterat. Vänliga hälsningar Harriet.

Redaktionen

2024-02-27

Kan man strunta i citronsyran?

Sara

2020-12-15

Hej Sara! Ja, det kan du göra om du vill. Då blir inte marmeladen lika syrlig som tänkt bara. 😊 Lycka till med marmeladkoket! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-12-15

Näringsvärde per liter

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi992 KJ / 237 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater56 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Päronmarmelad med ingefära
Betyg 4 av 5.
143 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med vanilj
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron- och konjaksmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronmarmelad med lime
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Päronmarmelad med rosmarin och pinjenötter
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga