Hoppa till sidans innehåll

Prosciutto crudo som betyder lufttorkad skinka är inte enkelt att stava till, men desto enklare att äta. Här har vi samlat våra bästa recept med lufttorkad skinka, för dig som inte kan få nog av känslan av Italien här hemma i Sverige.

I samarbete med Scan

Förrätter

 • Kronärtskocksdipp med chark

  Snabblagad krämig röra av kronärtskocka. Använd dippen till dina egna favoriter, så som chark och grönsaksstavar. Lätt att anpassa efter gästerna, säsong och vad som finns hemma!

  Kronärtskocksdipp med chark och grönsaksstavar

 • Italiensk blomkålspizza

  Pizzabotten gjord av blomkål! Perfekt för alla vill äta mindre kolhydrater, är glutenintoleranta eller bara vill göra en riktigt mumsig pizza med fyllig smak. Här toppar vi med italiensk topping som lufttorkad skinka, mozarella och kronärtskockshjärtan. Små härliga pizzor som passar som plockmat eller kanske en matig förrätt.

  Italiensk blomkålspizza

 • Bruschetta med lufttorkad skinka

  Det är inte för inte som bruschetta är en klassiker när vi snackar förrätter. Solmogna tomater, olivolja, vitlök i en salig röra som serveras på grillat bröd med lufttorkad skinka. Kanske den optimala förrätten?

  Bruschetta med lufttorkad skinka

Enkla luncher och middagar

 • Pizza crudo

  Pizza crudo

  Pizza crudo är en klassisk napolitansk pizza som toppas med tomatsås, mozzarella, oliver, kapris och lufttorkad skinka. Hur mumsigt som helst! Pizzan på bilden är bakad i en vedugn, vårt recept är anpassat för hemmabruk och resultatet ser annorlunda ut men blir minst lika gott.

  - Pizza crudo

  Spara

 • Pastasallad

  Pastasallad

  På 90-talet svepte italienska vindar in över Sverige och gav oss pastasalladen. Med några få ingredienser blev det plötsligt väldigt enkelt att sno ihop en matig picknick. Denna klassiska pastasallad innehåller mozzarella, soltorkade tomater, rödlök och ruccola. Servera med fördel tillsammans med smarriga charkuterier.

  - Pastasallad

  Spara

 • Pastasallad med grillad paprika, pestodressing och parmesan

  Pastasallad med grillad paprika, pestodressing och parmesan

  Vi kör en pastasallad till när vi ändå är igång! Pesto, parmesan och grillad paprika ger karaktär åt den här pastasalladen som även den är fullmatad med italienska smaker. Ett snabblagad matig sallad som passar utmärkt till italienska charkuterier som salami och prosciutto.

  - Pastasallad med grillad paprika, pestodressing och parmesan

  Spara

 • Panzanellasallad med mozzarella

  Panzanellasallad med mozzarella

  Italienarna är ju mästare på enkla och goda rätter, som den här fräscha panzanellasalladen. En brödsallad tillagad med crostini, tomat, mozzarella, oliver och mâchesallad. Längtar du söderut och vill servera en lätt lunch är den här perfekt. Gott att servera tillsammans med lufttorkad skinka!

  - Panzanellasallad med mozzarella

  Spara

 • Krämig papardelle med portabello

  Krämig papardelle med portabello

  Avnjut en lättlagad och krämig papardelle med portabello. Svampen ansas, skivas och steks tillsammans med lök i en het panna. Koka sedan upp grädden där osten adderas och det förvandlas till en perfekt sås att blanda pastan i. Strö på svampfräset och servera med antipasto och ruccola.

  - Krämig papardelle med portabello

  Spara