Bästa sättet att skala ägg
Vi har testat fem olika sätt att skala ägg och det bästa sättet att skala ägg på är...
Du väntar gäster och vill bjuda på en maffigt uppdukad charkbricka med lufttorkad skinka av olika sorter. I vår charkskola lär du dig allt om lufttorkad skinka och vilka sorter som passar på charkbrickan.
Tips: Här hittar du alla våra recept med italiensk skinka.
Lufttorkad skinka, utan särskilt ursprung. Till buffé, på en charktallrik eller som pålägg. God i matlagning, till exempel strimlad i nykokt pasta och eller lindad runt fisk- eller kycklingfiléer.
Lufttorkad skinka som är lagrad i minst 12 månader och som kommer från Parma, Italien. Tillverkningen följer speciella regler. Prosciutto di Parma säljs i lövtunna skivor, de är mjuka, smakrika och smälter i munnen. Serveras på charktallrik eller på buffé.
Lufttorkad skinka, lagrad i minst 13 månader. Prosciutto di San Daniele får bara användas som beteckning för lufttorkad skinka från byn San Daniele, Italien. Tillverkningen följer speciella regler. Fyllig smak, något sötare än parmaskinka. Serveras på charktallrik eller på buffé.
Utvald bit av skinkan som lufttorkas, saltas och kryddas (bland annat med vitt vin). Mest berömd är Culatello di Zibello. Lagringstid: minst 14 månader. Culatello är utsökt som pålägg eller tillsammans med andra charkuterier på en tallrik eller buffé.
Välbalanserad kokt skinka på Italienskt vis med mild och fin smak. Gjord på hela välputsade muskelbitar. Perfekt till buffé, på en charktallrik och som pålägg.
Lufttorkad, kryddad och saltad fläskkarré. Coppa har en aromatisk smak och är utmärkt som pålägg på ett mörkt rågbröd, eller på en tallrik med blandade charkuterier.
Lufttorkat, saltat, rökt och kryddat sidfläsk. Knaperstekt pancetta är ett måste i en riktig italiensk pasta carbonara.
Saltat innanlår av nöt som kryddas och lufttorkas. Bresaola har en mörk, intensiv färg och mild smak. Serveras på charktallrik eller buffé. Kan även serveras som en variant på carpaccio: Bred ut skivorna på en tallrik, ringla över olivolja och pressad citronjuice, toppa med hyvlad parmesanost.
Grisfett som fått mogna med örter och vitlök. Lardo är gott på bröd, gärna tillsammans med senapsmarinerad frukt (mostarda). Skivor av lardo används även i matlagningen, till exempel att linda in filéer av fisk eller fågel.
Denominazione di Origine Protetta (DOP) – innebär att en matvara eller en lantbruksprodukt härstammar från, och är framställd, bearbetad och tillverkad i ett specifikt område. Det innebär att den produkt som är märkt härstammar från ett avgränsat område som bidrar till vissa kvaliteter och som kontrolleras med stränga regler.
Vi har testat fem olika sätt att skala ägg och det bästa sättet att skala ägg på är...
Vi guidar dig genom tomatsorter, användning och bjuder på goda recept med tomat i fokus!
Hur lång tid ska man koka potatis? Här får du svar och lär dig allt om att koka potatis.
Dags för pizza! Här har vi listat sex olika goda sätt att göra pizza på.
Krispigt, gott och nyttigt. Här lär du dig hur man groddar och odlar skott på nolltid!
Här bjuder vi på några av våra makalöst goda macaronrecept! Baka och njut av marängkakan!
Låt kaffet ta plats i bakverk och drinkar! Vi tipsar om ljuvliga recept med kaffe.
Här får du reda på allt du behöver veta om nässlor - näringsrika och goda i vårens mat!
Vi bjuder på söta, svalkande och friska recept på tårtor och bakverk som passar på våren.