Alla älskar pasta! Men hur gör man den fulländade pastamåltiden? Ta del av kocken Isabella Morrones tips och recept inspirerade av Italien.
Här hittar du alla våra recept på pasta!
Här är vi samlat våra allra bästa pastarecept! Allt från att knåda egen deg till den perfekta hemmagjora tomatsåsen! Buon appetito.
Gör egen pasta och testa vårt recept på pastadeg på italienskt vis! Den bästa hemmagjorda pastadegen görs på durumvetemjöl som knådas tillsammans med ägg. Degen kräver lite omsorg och kärlek, men det är väl värt mödan! Få saker smakar så gott som hemmagjord pasta med enkla tillbehör.
Pasta med valnötssås är en krämig och fyllig pastarätt som gör magen mer än tillfreds. Detta recept är känt som Ligurisk valnötssås, där den mäktiga såsen görs på valnötter, grädde och parmesan. Servera gärna valnötssåsen med en kort pasta, som till exempel strozzapretti eller trofie.
Pasta med valnötssåsLaga pasta vongole om du är sugen på lyxig pasta med skaldjur. Det här klassiska receptet på spaghetti alle vongole kommer inte göra dig besviken. Du serverar spaghettin tillsammans med de små musslorna som kokats i god buljong med lite chili. Toppa med persilja och servera genast.
Pasta vongoleEn riktigt god krämig och mustig hemgjord tomatsås kräver lite tid men bara fyra ingredienser: vitlök, hela tomater på burk, olja och salt. Krydda med salt efter tycke och smak, och du har en perfekt bas till massor av olika pastarätter.
Hemmagjord tomatsåsEn fyllig äkta ragu bolognese gjord på kalvfärs och blandfärs, som får koka ihop tillsammans med rött vin, tomat och selleri. Denna köttfärssås görs som långkok och räcker till många. Rosmarin och lagerblad får ge smak till den mustiga pastasåsen. Servera med pasta och parmesan!
Bolognese till mångaNär du inte vet vad du ska göra med årets skörd av karl johan svamp måste du prova en vit svamplasagne utan tomatsås. Receptet, som i Italien kallas för Lasagne funghi porcini, är en krämig lasagne med karljohansvamp, parmesan, vitt vin och bechamelsås. Perfekt på sensommaren eller som comfort food en kylig höstkväll.
Karljohan svamp lasagneEtt vanligt misstag är att koka pasta i för liten kastrull. En bra tumregel är 1 liter vatten till 100 g pasta.
Salta när vattnet har kokat upp, då går uppkoket snabbare. Räkna med en halv matsked salt till en liter vatten.
Rör om i pastan då och då medan den kokar så att den inte klibbar ihop.
Häll pastan i ett durkslag när den är klar men ta gärna undan lite vatten och tillsätt tillsammans med olivolja i kastrullen när du häller tillbaka den. Stärkelsen i pastavattnet gör att såsen får en krämigare konsistens.
En riktigt god och lyxig räkpasta är både enkel att laga och poppis att servera. Den perfekta bjudmaten! Här har vi samlat våra bästa recept - vad sägs om räkpasta med saffran eller en krämig variant med parmesan?
Dags för pizza! Här har vi listat sex olika goda sätt att göra pizza på.
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Nu är våren äntligen här och med den de efterlängtade sparristiderna. Primören är fantastisk med brynt smör, hollandaise eller färskriven parmesan. Men möjligheterna slutar inte där. Här är tre sätt att äta sparris bortom klassikerna!
Vi har samlat våra bästa recept på allas vår favorit – köttfärssåsen.