Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka

Denna smördegspizza eller kanske vi ska kalla den smördegspaj kommer bli en återkommande favorit i din matlagning. De ugnsbakade tomaterna får en härlig smak och passar perfekt ihop med den salta parmaskinkan.
Samarbete med:
Consorzio del Prosciutto di Parma

Ingredienser
4-6 portioner
15 miniplommontomater
1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
100 g mascarpone
1 förp rucola (à 65 g)
6 skivor parmaskinka
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinri smördeg. Byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Flarnet kan också serveras varmt. Ringla gärna olivolja och balsamvinäger över pizzan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer