Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka

3
0
Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka

Denna smördegspizza eller kanske vi ska kalla den smördegspaj kommer bli en återkommande favorit i din matlagning. De ugnsbakade tomaterna får en härlig smak och passar perfekt ihop med den salta parmaskinkan.

Samarbete med:

Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka

Ingredienser

4-6
15 miniplommontomater
1 tsk torkad oregano
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
100 g mascarpone
1 förp rucola (à 65 g)
6 skivor parmaskinka

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Byt mascarpone mot laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinri smördeg. Byt mascarpone mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Flarnet kan också serveras varmt. Ringla gärna olivolja och balsamvinäger över pizzan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer