UNDER 15 MIN | Enkel

Libapizza med parmaskinka och ruccola

Den här klassiska italienska libapizzan med parmaskinka och ruccola, toppad med pinjenötter, är en oslagbar favorit. Med libabröd får du en krispig och tunn botten och en pizza på italienskt vis, dessutom är det enkelt. En riktig succé, med andra ord!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna tills de fått en gyllenbrun färg.
  3. Bred tomatsås och fördela riven ost på brödet.
  4. Grädda pizzan i mitten av ugnen på galler med bakplåtspapper i 5-6 minuter, eller tills dess att brödet fått en gyllenbrun färg.
  5. Ta ut pizzan och toppa med parmaskinka, ruccola och pinjenötter.
  6. Ringla olivolja över pizzan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Recept och bild i samarbete med Liba Bröd

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 1 libabröd
  • 6 skivor parmaskinka
  • ca 30 g ruccola
  • 1 tsk olivolja