Pizza med parmaskinka och grönsaker

Denna pizza gör du enkelt med färdig pizzadeg och en härlig fyllning av körsbärstomater, zucchini, marinerade och smakrika kronärtskockor och naturligtvis god parmaskinka.
Samarbete med:
Consorzio del Prosciutto di Parma

Ingredienser
2 st
1 förp färsk pizzadeg (gärna surdeg, à 400 g)
250 g körsbärstomater
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk torkad oregano
1/2 kruka basilika
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1/2 zucchini (à 300 g)
1 dl pizzasås
2 dl riven ost
100 g parmaskinka
För alla
Kontrollera noga innehållet i pizzasåsen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: byt ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Spara oljan från kronärtskockorna och använd till stekning eller blanda en dressing av den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4589 KJ / 1096 kCal
Fett69 g
Salt5.9 g
Kolhydrater80 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer