Sallad med hyvlad zucchini, silverlök, basilika, mozzarella och parmaskinka
Den italienska flaggan i grönt, vitt och rött har inspirerat till den här fräscht grönvita salladen med italienska smaker. Snabbmarinerad zucchini och salladslök blandas med basilika och små minimozzarella till en krispig sallad som serveras med vackert röd lufttorkad skinka som en lätt lunchrätt.
Ingredienser
4 portioner
2 stora zucchini eller 2 förp (à 250 g) zucchinipasta (för 4 port)
2 silverlökar
2 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
2 förp minimozzarella (à 125 g)
16 skivor prosciutto di Parma
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2373 KJ / 566 kCal
Fett33 g
Salt3.31 g
Kolhydrater38 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer