Sallad med hyvlad zucchini, silverlök, basilika, mozzarella och parmaskinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Sallad med hyvlad zucchini, silverlök, basilika, mozzarella och parmaskinka

Den italienska flaggan i grönt, vitt och rött har inspirerat till den här fräscht grönvita salladen med italienska smaker. Snabbmarinerad zucchini och salladslök blandas med basilika och små minimozzarella till en krispig sallad som serveras med vackert röd lufttorkad skinka som en lätt lunchrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och hyvla zucchinin. Skala och skiva löken tunt.
  2. Lägg zucchini och lök i en stor bunke. Tillsätt vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar. Vänd grönsakerna i dressingen. Låt det stå och marinera ca 20 minuter.
  3. Plocka av basilikabladen. Häll av spadet från mozzarellan.
  4. Vänd ner basilikan och mozzarellan i grönsakerna.
  5. Servera salladen med prosciutto och bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost eller tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora zucchini eller 2 förp (à 250 g) zucchinipasta (för 4 port)
  • 2 silverlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 2 förp minimozzarella (à 125 g)
  • 16 skivor prosciutto di Parma
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2373 kJ / 566 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept