Bild laddas
Italienska smaker!

Goda recept med parmaskinka

Till fördrinken, på pizzan eller i pajen. Här har vi samlat våra bästa recept med parmaskinka för dig som inte kan få nog av känslan av Italien här hemma i Sverige.

Laga mat med italienska smaker

Hitta nya favoritrecept med parmaskinka.

 

  • Smördegsknyten med parmaskinka och sparris

    8
    0
    Goda smördegsknyten som passar perfekt att servera som plockmat. Fyll paketen med god parmaskinka och färsk, grön sparris samt gärna en smakrik ost.
    Smördegsknyten med parmaskinka och sparris
  • Pizza med parmaskinka och grönsaker

    2
    0
    Denna pizza gör du enkelt med färdig pizzadeg och en härlig fyllning av körsbärstomater, zucchini, marinerade och smakrika kronärtskockor och naturligtvis god parmaskinka.
    Pizza med parmaskinka och grönsaker
  • Pepparkakor med parmaskinka och ostkräm

    5
    0
    Gott och snabblagat är detta lilla tilltugg. Värm osten och crème fraiche till en smidig massa. Bred ut ostkrämen på pepparkakor och toppa med bitar av lufttorkad skinka. Klart att servera!
    Pepparkakor med parmaskinka och ostkräm
  • Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka

    1
    0
    Denna smördegspizza eller kanske vi ska kalla den smördegspaj kommer bli en återkommande favorit i din matlagning. De ugnsbakade tomaterna får en härlig smak och passar perfekt ihop med den salta parmaskinkan.
    Smördegspizza med tomat, rucola och parmaskinka
  • Minispett med parmaskinka och butternutpumpa

    1
    0
    Vackert färglada spett där fina smaker av ugnsbakad pumpa, salvia och parmaskinka blandas tillsammans med en god ost. Spetten passar perfekt att servera på en buffé.
    Minispett med parmaskinka och butternutpumpa
  • Libapizza med parmaskinka och ruccola

    24
    7
    Klassiska italienska smaker i denna libapizza med parmaskinka och ruccola, toppad med pinjenötter, är en oslagbar favorit. Med libabröd får du en krispig och tunn botten och en pizza på italienskt vis, dessutom är det enkelt. En riktig succé, med andra ord!
    Libapizza med parmaskinka och ruccola
  • Sallad med hyvlad zucchini, silverlök, basilika, mozzarella och parmaskinka

    20
    0
    Den italienska flaggan i grönt, vitt och rött har inspirerat till den här fräscht grönvita salladen med italienska smaker. Snabbmarinerad zucchini och salladslök blandas med basilika och små minimozzarella till en krispig sallad som serveras med vackert röd lufttorkad skinka som en lätt lunchrätt.
    Sallad med hyvlad zucchini, silverlök, basilika, mozzarella och parmaskinka
Fakta
Bild laddas

Consorzio del Prosciutto di Parma

Prosciutto di Parma är en traditionell italiensk produkt och skyddas av den eftertraktade statusen Skyddad Ursprungsbeteckning, vilket innebär att den endast kan tillverkas i Parmaregionen efter strikta produktionsregler; regionens unika mikroklimat och producentens expertis kombineras för att skapa den unika smaken av parmaskinka.

Till skillnad från många andra skinkor är Prosciutto di Parma en helt naturlig produkt: enligt lag kan inga tillsatser som konserveringsmedel, nitrit och nitrater användas.

Prosciutto di Parma kan ätas direkt från förpackningen och kombineras med frukt, grönsaker och ostar. Parma är också en perfekt toppning för pizza, pasta, sallad eller smörgåsar.

Tips & recept till

Glöggmingel

Letar du efter recept och inspiration till ditt glöggmys? Då har du hittat rätt!
Ta mig till recepten
Bild laddas