Vad sägs om ugnsbakad gröt med fikon, congee eller grahamsgröt med blåbär? Våra godaste grötrecept är här – oavsett om du väljer att servera dem till frukost, lunch, mellanmål eller middag. Recept Sofia Nilsson Styling Linda Berlin Foto Lennart Weibull Tips: Här hittar du fler recept på gröt! Grahamsgröt med kardemumma och blåbärskompott Grahamsgröt med kardemumma och blåbärskompott Grahamsgröt är en fiberrik gröt som görs på grahamsgryn och passar perfekt som start på dagen. Här smaksätts gröten med kardemumma, serveras med en blåbärskompott med chiafrön och toppas med hackad mandel och mynta. - Grahamsgröt med kardemumma och blåbärskompott Spara Chiagröt med råröda lingon och skummad mjölk Chiagröt med råröda lingon och skummad mjölk Har du provat chiagröt? Havregrynsgröt med chiafrön är ett kul sätt att uppdatera den vanliga frukostgröten. Servera tillsammans med varm skummad mjölk, frösmör och rårörda lingon. - Chiagröt med råröda lingon och skummad mjölk Spara Kokos- och mannagrynsgröt med stekt banan Kokos- och mannagrynsgröt med stekt banan Mannagrynsgröt på kokosmjölk tar gröten till en ny nivå! Servera den krämiga gröten med honungsstekt banan, syrlig passionsfrukt och rostade kokoschips. Perfekt som lyxig frukost eller mellanmål. - Kokos- och mannagrynsgröt med stekt banan Spara Ugnsbakad gröt med fikon och citronhonung Ugnsbakad gröt med fikon och citronhonung Gröt i ugn är ett smidigt och enkelt sätt att tillaga frukostgröten. Här har vi smaksatt råggröt med vanilj, kanel och färska fikon. Ringla över citronhonung innan servering och toppa med krämig yoghurt. - Ugnsbakad gröt med fikon och citronhonung Spara Gröt med pocherat ägg och krispigt bacon Gröt med pocherat ägg och krispigt bacon Gröt till middag? Ja varför inte! Med tillbehör som pocherat ägg, knaperstekt bacon, spenat och avokado blir denna gröt på steel cut oats en mättande och god kvällsmåltid. - Gröt med pocherat ägg och krispigt bacon Spara Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp Congee är en asiatisk risgröt och en vanlig frukosträtt i Kina. Ris kokas till en krämig gröt i buljong och serveras med svamp som steks tillsammans med sesamolja, soja och ingefära. Toppa gärna med salladslök, chili och rostad lök. - Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp Spara