Klappgröt
Klappgröt, som också kallas trollgröt eller vispgröt, är en mannagrynsgröt som du kokar med saft. Här använder vi lingonsaft, men hallonsaft, blåbärssaft eller svart vinbärssaft blir också gott. När gröten är klar vispar du den tills den svalnat och blivit riktigt luftig. Servera med mjölk - vilken drömefterrätt för en grötälskare!
Ingredienser
4 portioner
7 dl stark saft (lingon eller hallon)
1 dl mannagryn
1 tsk pressad citron
ev strösocker
Till servering
mjölk eller gräddmjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknad utan tillsatt strösocker men inkl 1 dl mjölk per port till servering.
Energi737 KJ / 176 kCal
Fett2 g
Salt0.11 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g
Kommentarer