Havrerisgrynsgröt
Precis lagom len och söt blir havrerisgrynsgröten som görs av havreris. Koka havreriset med mandeldryck, kanelstång och lite vaniljsocker och servera gärna gröten med mandeldryck, malen kanel och sirap.
Ingredienser
4 portioner
2 dl havreris
10 dl vatten
1/2 tsk salt
6 dl mandeldryck
1 kanelstång
1/2 tsk vaniljsocker
Till servering
mandeldryck
malen kanel
sirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med havregryn exkl serveringsförslag.
Energi447 KJ / 107 kCal
Fett3 g
Salt1 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g
Kommentarer
Har gjort den nu några gånger och gillar den verkligen 🙂
Carina
2022-01-15Glömde att skriva att jag gör den på vänlig mjölk! 👍🐄🖤
Lotta
2021-12-12Sååå himla god gröt!👍😋 Och så mycket skönare för en ibs-mage än vanlig risgrynsgröt. Tar dock bort vaniljsockret! Gillar inte det i min risgrynsgröt. Lägger däremot till en smörklick och lite socker, typ en knapp tesked - så blir det sååå himla gott! Btw så gick denna nya gröt även hem hos min "mycket lite förändringsbenägne" 40-talistmake!😘
Lotta
2021-12-12