Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Overnight oats med hallon

En snabblagad gröt men underbar smak av hallon – vem skulle kunna tacka nej till det? Superenkelt att förbereda kvällen innan. Toppa med hackade hasselnötter och eventuellt lite hallonpulver innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda havregryn med en näve frysta hallon i ett glas och häll på ca 1 dl havredryck.
  2. Låt det stå i kylskåpet över natten.
  3. Till servering: Servera direkt i glaset och toppa med hackade hasselnötter och eventuellt lite hallonpulver.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med AXA.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 100 g frysta hallon
  • 1 dl glutenfri havredryck
Till servering
  • hackade hasselnötter och hallonpulver
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!