UNDER 15 MIN | Enkel

Mannagrynsgröt

Snabbt och enkelt är det att koka len och mjuk mannagrynsgröt, men tänk på att hålla koll på mjölken. Perfekt som frukost eller mellanmål både till barn och vuxna. Toppa med kanel, rivet äpple, torkad frukt eller din favoritsylt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 port portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp mjölken med saltet i en kastrull under omrörning.
  2. Vispa ner mannagrynen. Koka på svag värme under omrörning ca 4 minuter.
  3. Till servering: Servera gröten med mjölk och t. ex. kanel, rårivna äpplen, torkad frukt eller sylt.

Näringsberäkningen är räknad utan tillbehör.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt, ex Havredryck, risdryck eller sojadryck.

Ingredienser

Portioner: 4 port
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/4 dl mannagryn
Till servering
  • mjölk
  • kanel
  • rårivna äpplen
  • torkad frukt
  • sylt

Näringsvärde
Per portion

Energi 860 kJ / 206 kCal